İHL’leri tercih vakti

İHL’leri tercih vakti

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) sonrası lise tercihlerinde son günler yaklaşıyor.

25 Temmuz’a kadar sürecek olan tercih işleminde İmam Hatip Liseleri’nin son yıllarda olduğu gibi yine ilgi odağı olması bekleniyor. Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Erdoğdu, geleceğin İmam Hatiplerden mezun olan gençler tarafından inşa edileceğini söyledi.

İMAM HATİPLERİN GELECEĞİ AYDINLIKTIR

Tercih döneminde bulunan gençlere seslenen ve onları İmam Hatip Liselerini tercih etmeye davet eden Erdoğdu: “Bu okulların önündeki bütün engeller kalktı. ‘Bu okullar yeniden engellenir' diye endişe etmelerine gerek yok. Artık Türkiye darbe dönemlerini, anormal dönemleri geride bıraktı. Önümüzdeki yıllar, bu liselerden mezun olmuş gençlerin yıldızlaşacağı dönem olacak. Bu insanlar, millete hizmete devam edecek. İmam Hatiplerin önü de, kalbi de, gönlü de açık” şeklinde konuştu.

İMAM HATİPLER TOPLUMSAL MUTABAKATIN ÜRÜNÜDÜR

İmam Hatip Liselerinin toplumsal bir ihtiyacın sonucu olarak ve toplumsal mutabakat neticesinde ortaya çıkmış kurumlar olduğuna dikkat çeken Erdoğdu: “Türkiye toplumunun değerler açısından, dini ve kültürel açılardan hassasiyetleri İmam Hatipleri ortaya çıkarmıştır. Milletimiz İmam Hatipleri her hal ve şartta daima sahiplenmiş ve sahiplenmeye de devam etmektedir” dedi.

NÜFUSA ORANLA EN YOĞUN İHL’Lİ KONYA’DA

Nüfusa oranlandığında Konya’nın en yoğun İHL tercihi yapılan il olduğuna dikkat çeken Erdoğdu, buna karşılık yeni açılan ve dönüştürülen okullarla Konya’da İHL’lerin gerek fiziki imkânlar, gerek eğitim-öğretim açısından her geçen gün daha da kaliteli bir yapıya kavuştuğunun altını çizdi.

KONYA’DA BU YIL 3 PROJE İHL ÖĞRENCİ KABUL EDECEK

Konya’da Arapça hazırlık sınıfı ile 2 yıldır eğitim-öğretime devam eden Tahir Büyükkörükçü AİHL’nin yanısıra, bu yıl Mahmut Sami Ramazanoğlu AİHL’nin İngilizce hazırlık sınıfı olan proje okul olarak ve Merkez İHL olarak bilinen Karatay AİHL binasında hizmete açılan Hacıveyiszade AİHL’nin de fen ve sosyal ağırlıklı proje okulu olarak öğrenci kabul edeceğinin altını çizen Erdoğdu, velilerin proje okullarının eğitim kalitesi ve imkanlarından yararlanmalarının önemine dikkat çekti. Haber Merkezi