İGF’den gazetecilere saldırıya kınama

İGF’den gazetecilere saldırıya kınama

İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Adem Alemdar, Aksaray’da gazetecilere bir uzman çavuş tarafından yapılan çirkin saldırıyı sert sözlerle kınadı.

Alemdar açıklamasında, kamuoyunun bilgilendirilmesi için gece gündüz çalışan meslektaşlarımıza yapılan saldırı kabul edilemez. Kimse devletin verdiği yetkiyi başka amaçlarda kullanma hakkına sahip değildir’ dedi.

Uzman çavuş gazetecilerin boğazını sıkıp darp etti

Önceki gün akşam  Aksaray’da  İHA Muhabiri Yasin Can ve Anadolu Ekspres Gazetesi İmtiyaz Sahibi Harun Atalay Kafeler Caddesi’nde gurbetçi vatandaşlar ile emniyet güçleri arasında tartışma çıktığı ihbarı üzerine habere gitmek üzere araç ile yola çıktı. Gazeteciler olay yerine yakın bir alanda, caddede araçları yan yana gelen Uzman Çavuş İ.M’nin önce sözlü ardından fiziksel saldırısına uğradı. gazetecilere önce ağza alınmayacak küfürlerle hakaret eden 24 yaşındaki Uzman Çavuş İ.M’nin, ardından araçtan inerek İHA Muhabiri Yasin Can’a kafa atıp, boğazını sıktığı iddia edilirken İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Adem Alemdar gazetecilere yapılan saldırıya sert tepki gösterdi.

Kimse devletin verdiği yetkiyi başka amaçlarda kullanma hakkına sahip değildir

Adem Alemdar yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Gazeteci meslektaşlarımız tüm zorluklara rağmen görevlerini en iyi şekilde yapmak için çalışmalarını sürdürmektedir. İHA Muhabiri Yasin Can ve Anadolu Ekspres Gazetesi İmtiyaz Sahibi Harun Atalay  gurbetçi vatandaşlar ile emniyet güçleri arasında tartışma çıktığı haberini alır almaz kamuoyunu bilgilendirmek adına yaptığı haber yüzünden darp edilerek tehdit edilmesi kabul edilemez. Salt haber peşinde koşarak doğruları kamuoyu ile paylaşmak kaygısı olan gazeteci arkadaşlarımıza yapılan darp ve tehditler kabul edilemez, arkadaşlarımızı görevini yapmaktan alıkoyamaz. Kimse devletin verdiği yetkiyi başka amaçlarda kullanma hakkına sahip değildir. İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu olarak İHA Muhabiri Yasin Can ve Anadolu Ekspres Gazetesi İmtiyaz Sahibi Harun Atalay’ın yanında olduğumuzu, yapılan tehditleri şiddetle kınadığımızı belirtmek istiyorum.”