Uzman Çavuştan Gazetecilere Çirkin Saldırı

Uzman Çavuştan Gazetecilere Çirkin Saldırı

Uzman Çavuştan Gazetecilere Çirkin Saldırı...

Dün akşam saatlerinde Kafeler Caddesi olarak bilinen Ebulfeyz Elçibey Caddesi üzerinde meydana gelen bir olay için göreve giden İHA Muhabiri Yasin Can ve Anadolu Ekspres Gazetesi İmtiyaz Sahibi Harun Atalay araçla seyir halindeyken Uzman Çavuş olduğu öğrenilen bir şahsın sözlü ve fiziki saldırısına uğradı.

Önceki gün akşam saatlerinde İHA Muhabiri Yasin Can ve Anadolu Ekspres Gazetesi İmtiyaz Sahibi Harun Atalay Kafeler Caddesi’nde gurbetçi vatandaşlar ile emniyet güçleri arasında tartışma çıktığı ihbarı üzerine habere gitmek üzere araç ile yola çıktı.

Gazeteciler olay yerine yakın bir alanda, caddede araçları yan yana gelen Uzman Çavuş İ.M’nin önce sözlü ardından fiziksel saldırısına uğradı. Gurbetçi vatandaşların caddede drift yaptığı ve Trafik Polisleri ile gerginlik yaşandığı ihbarı üzerine olay yerine ulaşmak için hareket eden gazetecilere önce ağza alınmayacak küfürlerle hakaret eden 24 yaşındaki Uzman Çavuş İ.M’nin, ardından araçtan inerek İHA Muhabiri Yasin Can’a kafa atıp, boğazını sıktığı iddia edildi.

Silah Gösterdi Darp Etti

Uzman Çavuş İ.M’nin elini beylik silahına götürerek Muhabir Can’ı tehdit ettiği ve darp etmeyi sürdürdüğü ifade edildi. Olay yerine gelen emniyet güçleri Muhabir Can’ı darp eden Uzman Çavuş İ.M’yi güçlükle sakinleştirdi. Saldırgan Uzman Çavuş İ.M’yi Aksaray Merkez Karakoluna götüren emniyet güçleri ifadesini aldıktan sonra adliyeye sevk etti. Saldırıya uğrayan gazeteciler olayın şokunu uzun bir süre üzerlerinden atamazken İHA Muhabiri Yasin Can’ın Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinden aldığı darp raporu ile saldırgan Uzman Çavuş İ.M’den şikâyetçi olduğu öğrenildi.

“Devletimizin verdiği silahı amacı dışında bir güç göstergesi olarak kullandı”

Darp edilen İHA Muhabiri Yasin Can yaşanan olayın çok çirkin ve ürkütücü olduğunu söyledi. İHA Muhabiri Can “Saldırgan şahıs Devletimizin, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruması için kendisine verdiği silahı, bizleri tehdit etmek için teşhir ederek hakaret etti.

Ağza alınmayacak hakaretlere ve darba maruz kaldım. Göreve giderken haber olduk. Emniyet güçleriyle yıllardır omuz omuza çalışıyoruz. İlk defa böyle çirkin bir olayla karşılaşıyorum. Kendisinden sonuna kadar şikâyetçiyim. Gereğinin ilgili makamlarca yapılacağına inanıyorum. Takipçisi olacağım” dedi.