İDOB'un "5. Resim Yarışması"na başvurular başladı

İDOB'un "5. Resim Yarışması"na başvurular başladı

Son katılım tarihi 15 Nisan olarak belirlenen yarışmanın ödül töreni, 23 Nisan'da gerçekleştirilecek

İSTANBUL (AA) - İstanbul Devlet Opera ve Balesince (İDOB) düzenlenen "Opera ya da bale denince akla ne geliyor?" konulu "5. Resim Yarışması" için başvurular alınmaya başlandı.

İDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Suat Arıkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışmanın 7-11 yaş grubundaki ilkokul öğrencilerine açık olduğunu söyledi.

Malzemenin serbest olduğu bir resim yarışması düzenlediklerini belirten Arıkan, şu bilgileri verdi:

"Bu yarışma, çocukların kafalarında opera ve baleye dair neler var, bunları görmemiz ve onlara opera ve balenin varlığının anlatmamız açısından çok yararlı oluyor. İstanbul dışında birçok yerde resimler yapıyor. Yaklaşık 300-400 resim buralara seriliyor ve ressamlar tarafından bunlar biraz tartışmalı şekilde değerlendiriliyor. Çünkü hepsi gerçekten birinci. Aralarından seçmek zor oluyor. Operanın fuayesinde uzun süre sergileniyor."

Arıkan, sponsorların katkısıyla ödüle hak kazananlara, resim malzemeleri ile çeşitli hediyeler verildiğini ifade ederek, yarışmanın duyurularının yeni yapıldığını ve afişlerin de dağıtılmaya başladığını dile getirdi.

Yarışmanın 5 yıldır aralıksız sürdüğünün altını çizen Arıkan, "Umarım tüm Türkiye'ye yayılır. Benim de resimle olan ilişkim nedeniyle belki çok önemsiyorum. Son katılım 15 Nisan. Ödül töreni de 23 Nisan'da Kadıköy Belediye Süreyya Operası Sahnesi'nde gerçekleştireceğimiz çocuk oyunumuzdan sonra yapılacak." ifadelerini kullandı.

Yarışmaya ilişkin detaylı bilgiye, "0212 243 20 11" numaralı telefon ile "[email protected]" adresinden ulaşılabilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler