ICTY Başsavcısı Brammertz Sırbistan'da

ICTY Başsavcısı Brammertz Sırbistan'da

Brammertz, Başbakan Vucic ile görüştü

BELGRAD (AA) - Lahey'deki Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi (ICTY) Başsavcısı Serge Brammertz, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki temasları kapsamında, Başbakanı Aleksandar Vucic ile bir araya geldi.

Hükümet binasında görüşen Brammertz ile Vucic'in BM Güvenlik Konseyi tarafından aralık ayı başında açıklanması beklenen ülke raporunu ele aldıkları bildirildi.

Sırbistan hükümetinden yapılan yazılı açıklamada, Brammertz'in savaş suçlularının sevki konusunda Sırbistan'ı eleştirdiği belirtilirken, "Sırp Radikal Partisi (SRS) üyeleri Petar Jojic, Jova Ostojic ve Vjerica Rade'yi ICTY'ye teslim etmediği için Sırbistan'ı eleştiriyorum" ifadesini kullandığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, Brammertz'in konuya ilişkin Sırbistan'dan en kısa sürede gerekeni yapmasını beklediğini söylediği ifade edilirken, Sırbistan'ın bu konudaki sorumluluklarının gözardı edilemeyeceğini vurguladığı belirtildi.

Başbakan Vucic de Sırbistan'ın savaş suçlularını ortaya çıkarma ve cezalandırılma noktasında bölgesel işbirliğine hazır olduğunu kaydederken, "Savaş suçu işleyenlerin ortaya çıkarılması konusunda elimizden geleni yapmaya hazırız." ifadesini kullandı.

ICTY daha önce, SRS üyeleri Jojic, Ostojic ve Rade'nin tehdit içerikli söylemlerde bulundukları ve Lahey'de savaş suçu işlemekten yargılanan ancak daha sonra hakkında beraat kararı verilen SRS Genel Başkanı Vojislav Seselj'in dava sürecinde iki tanığı etki altında bıraktıkları şüphesiyle Lahey'e sevk edilmelerini talep etmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :