İçişleri Bakanlığı Konya'nın yardım kampanyasına müdahale etti mi?

İçişleri Bakanlığı Konya'nın yardım kampanyasına müdahale etti mi?

CNN Türk'te yayınlanan tarafsız bölge programında canlı yayına katılan Süleyman Soylu, Ahmet Hakan'ın sorularını cevaplandırdı. Soylu Ahmet Hakan'ın Konya sorusuna da cevap verdi.

Gündemin önemli konularından biri haline gelen bağış kampanyalarıyla ilgili Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son durumu anlattı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı kampanyadan hemen sonra başlattığı kampanya sonrasında belediyelerin yardım toplaması yasaklanmıştı.

Cumhurbaşkanlığı'nın kararı ve kampanyası sonrasında Konya Büyükşehir Belediyesi de yardım kampanyasını iptal ederek Cumhurbaşkanlığı'nın kampanyasına dahil olma kararı almıştı.

Bazı internet siteleri ise Konya Büyükşehir Belediyesi'nin açıklamalarına rağmen durumu sabote etme yoluna gitmişlerdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Benim tek tek belediyelerden haberim yok. Biz valileri aradık ve konuyu aktardık. Belediyelerimiz alınan kararı duyunca kampanyalarını durdurup paraları iade ettiler. Konya Büyükşehir ve diğer belediyeler alınan karara saygı gösterirken İstanbul ve Ankara Belediyeleri bu duruma itiraz etti. Biz de ülkenin otoritesi ve kanun yapıcısı olarak duruma el koyduk" açıklamasını yaptı.

 

Etiketler :