İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan kıyıya vuran cansız bedenlerle ilgili açıklama

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan kıyıya vuran cansız bedenlerle ilgili açıklama

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Sosyal Medya Hesabından Antalya ve Muğla Kıyılarına Vuran Cansız Bedenlerle İlgili Açıklama Yaptı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal paylaşım sitesi X hesabından yaptığı açıklamada, son 6 günde Antalya ve Muğla kıyılarına vuran 9 cansız bedenle ilgili çarpıcı bilgileri kamuoyuyla paylaştı. Bakan Yerlikaya, kıyılara vuran bedenlerden birinin kayıp M.Ş.E'ye ait olduğunu belirtirken, diğer cansız bedenlerin kıyafetlerinin üretim yerinin Suriye olduğunu açıkladı.

Olayın perde arkasını aydınlatan Bakan Yerlikaya, geçtiğimiz ay Lübnan ile Suriye arasındaki sahil bölgesinden Kıbrıs'a doğru hareket eden bir teknenin kaybolduğunu ifade etti. Sahile vuran cansız bedenlerin Suriye menşeli olduğunu belirleyen yetkililer, meteorolojik verilere dayanarak, güneyden esen rüzgar ve güneydoğudan gelen dalgaların etkisiyle bedenlerin Antalya kıyılarına sürüklenmiş olabileceği ihtimalini değerlendirdi.

Ayrıca, Muğla'da kıyıya vuran bir başka cansız bedenle ilgili de bilgi veren Bakan Yerlikaya, söz konusu kişinin 6 Ocak 2024 tarihinde kaybolan 3 düzensiz göçmenden biri olabileceği değerlendirmesini yaptı. Kimlik tespit çalışmalarının devam ettiğini belirten Bakan, kolluk birimlerinin cumhuriyet savcılıklarıyla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı.

Olayın detayları, akıbeti belirsiz olan 9 kişinin cansız bedeni ve göçmen trajedisinin boyutlarıyla birlikte, yetkililerin titiz çalışmalarıyla aydınlatılmaya çalışılıyor. Kamuoyu, yaşanan bu trajedinin ardındaki gerçekleri öğrenmek adına adli tıp incelemesini beklemeye devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.