İçişleri Bakanı Altınok:

İçişleri Bakanı Altınok:

''1 Kasım'da millet irademizin demokratik hukuk kuralları çerçevesinde sandığa tam manasıyla yansıyabilmesi için bütün tedbirleri aldık''- ''Ödül yönetmenliğini çok önemsiyoruz, bu hafta sonuna kadar bütün işlemleri kalan prosedürü tamamlayacağız"

YOZGAT (AA) - İçişleri Bakanı Selami Altınok, 1 Kasım'da millet iradesinin demokratik hukuk kuralları çerçevesinde sandığa tam anlamıyla yansıyabilmesi için bütün önlemlerin alındığını bildirdi. 

Bakan Altınok, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Emniyet Genel Müdürü Celalletin Lekesiz ile Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı'yı ziyaret etti.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Altınok, ''YSK’nın güvenlik gerekçesiyle bazı sandıkların taşınması ilişkin ilçe seçim kurullarından gelen talepleri reddetmesi"ne  ilişkin, bu konuda kavram kargaşası yaşandığını ve bunun giderilmesi gerektiğini belirtti.

Sandıkların taşınması diye bir şeyin söz konusu olmadığını ifade eden Altınok, şunları söyledi:

"Bizim güvenlik birimlerimizin, valilerimizin, kaymakamlarımızın sandık alanlarının dört beş yerde aynı mahalde olmasından ziyade birkaç yerde olması için bir talepleri söz konusuydu. Bunu YSK 6’ya 4 oy çokluğuyla reddetti. Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlü bir devlettir. Her türlü ihtimale karşı tedbirini, alternatiflerini de gözeterek alan bir kurumsal yapısı olan 4 bin yıllık geleneği olan bir devlettir. Biz her şekilde tedbirlerimizi nasıl almamız gerekiyor diye alternatifli olarak çalışmalarımızı yapmıştık, yeni duruma göre tedbirimizi alacağız. 1 Kasım'da millet irademizin demokratik hukuk kuralları çerçevesinde sandığa tam manasıyla yansıyabilmesi için bütün tedbirleri aldık. Bundan sonra da almaya devam edeceğiz. İnşallah huzur, güven içerisinde milletimizin arzuladığı şekilde sonuçlar alınır ve milletimize memleketimize hayırlı sonuçlar doğurur diye temenni ediyorum."

Altınok, terör örgütü PKK ve diğer örgütlerin üst düzey yöneticileri için ödül yönetmeliğinin ne zaman çıkacağına ilişkin soruya da şu yanıtı verdi:

''Ödül yönetmenliğini çok önemsiyoruz, bu hafta sonuna kadar bütün işlemleri, kalan prosedürü tamamlayacağız. İnternet sayfası oluşturuyoruz, kamu spotu oluşturuyoruz, broşürler basılıyor. Listelerin kırmızı, mavi, gri diye bölümlere ayırdığımız yönetmeliğimizi, yönergemizi çıkardık. Listelerimiz hazırlandı, hafta sonuna kadar inanıyorum ki bütün valiliklerimize, kaymakamlıklarımıza, güvenlik birimlerimize ulaştırmış oluruz diye düşünüyorum. Kısa sürede yürürlüğe girecek." 

Rusya’nın sınır ihlalleriyle ilgili de Bakan Altınok, ''Rusya’nın sınır ihlalleriyle ilgili Başbakanımız ve Dışişleri Bakanımız gerekli açıklamaları yapıyor. Onlara ekleyecek çok fazla bir şey yok'' dedi.

Altınok ve beraberindekiler, valilik ziyareti öncesi Yozgat Polis Meslek Yüksek Okulunda incelemede bulundu ve yapılan ek bina hakkında ilgililerden bilgi aldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı