"Huzur Türkiye" uygulaması

"Huzur Türkiye" uygulaması

ŞIRNAK (AA) - Şırnak’ta emniyet ve jandarma birimlerinin katılımıyla "Huzur Türkiye" uygulaması gerçekleştirildi.Şırnak’ta kent genelinde emniyet...

ŞIRNAK (AA) - Şırnak’ta emniyet ve jandarma birimlerinin katılımıyla "Huzur Türkiye" uygulaması gerçekleştirildi.

Şırnak’ta kent genelinde emniyet ve jandarma tarafından oluşturulan noktalardaki uygulamada, Genel Bilgi Tarama (GBT), araç evrakları ve alkol kontrolü yapıldı.

Kente giriş yapan araçlar durdurularak yolcuların kimlik kontrolü gerçekleştirildi, şüphelilerin üzerleri arandı.

Uygulama kapsamında, emniyet kemeri kullanımı, araç evrakları kontrol edildi, dedektör köpek kullanılarak uyuşturucu madde arandı.

Şırnak Valisi Mehmet Aktaş beraberinde İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Selçuk Yıldırım ve İl Emniyet Müdür Vekili Güngör Yıldız birlikte uygulama kontrol noktalarını denetledi.

Aktaş, sanayi noktasında canlı bağlantı ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bilgi verdi.

Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte 72 noktada bini aşkın personelle uygulamayı gerçekleştirdiklerini belirti.

İnsanların rahat ve huzurlu bir ortamda yaşamasını sağlamak ve suçluları ve kanun kaçaklarını tespit ederek adli mercilere yönlendirmeyi sağlamayı amaçladıklarını aktaran Aktaş, şunları kaydetti:

"İnsanımızı rahatsız edecek, huzursuz edecek bütün kişi ve şahıslarla bu noktada bir mücadele ortaya koymayı amaçlıyoruz. Arkadaşlarımız ilimizin tamamında büyük bir özveriyle bu uygulamayı gerçekleştiriyorlar. İlimizde bütün tedbirleri en üst düzeyde alarak bayramın huzur ve güven ortamı içerisinde geçilmesini sağlama noktasında büyük bir gayret göstereceğiz.”

Uygulama sonucunda bin 48 aracın plaka, 2 bin 48 kişinin de GBT sorgulaması yapıldı. Uygulamada, aranan 2 kişi güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :