Husilerin Suudi Arabistan'a yönelik saldırılarına tepkiler

Husilerin Suudi Arabistan'a yönelik saldırılarına tepkiler

El-Ezher Şeyhi Tayyib:- "Husilerin Mekke'ye yönelik füze saldırısı, dünyanın dört bir tarafındaki 1 buçuk milyardan fazla Müslüman'ı kışkırtmak ve tahrik etmek için yapılan ahmakça bir suçtur"

KAHİRE (AA) - Mısır'daki El-Ezher Kurumu, Husilerin Yemen'den Mekke-i Mükerreme yönüne gerçekleştirdiği füze saldırısını kınadı.

El-Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, "Husilerin Mekke'ye yönelik füze saldırısı dünyanın dört bir tarafındaki 1 buçuk milyardan fazla Müslüman'ı kışkırtmak ve tahrik etmek için yapılan ahmakça bir suçtur." ifadeleri kullanıldı.

Söz konusu olayın apaçık bir suç olduğu ve tehlikeli bir emsal teşkil ettiği ifade edilen açıklamada saldırı, "Arap dünyasına hakim olmaya çalışan mezhepçi gündem sahiplerinin meydan okuması" olarak nitelendirildi.

Açıklamada, kutsal değerlere saldırının dünya barışını tehdit ettiğine dikkat çekilerek, İslam dünyası ile Arap ülkelerindeki yetkilere, "dini, ahlaki ve insani sınırları çiğneyen ve daha önce benzerine rastlanmayan bu ihlale karşı acil ve kararlı bir tavır almaları" çağrısı yapıldı.

Suudi Arabistan öncülüğündeki Koalisyon Güçleri Komutanlığı, Husilerin Yemen'in Sada vilayetinden Mekke yönüne füze attığını ve söz konusu saldırının kente 65 kilometre mesafede engellendiğini duyurmuştu.

Husiler ise yaptıkları açıklamada, Mekke-i Mükerreme yönüne gerçekleştirilen füze saldırısını kendilerinin yapmadığını öne sürmüştü.

Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana başta olmak üzere birçok bölgede kontrolü elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten itibaren Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Husiler, zaman zaman Suudi Arabistan'ın Yemen sınırındaki bölgelerine füze saldırıları gerçekleştiriyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :