Huder Konya Başkanı Yıldız'dan emekli amirallerin bildirisine tepki: Vesayet özleminizi unutunuz

Huder Konya Başkanı Yıldız'dan emekli amirallerin bildirisine tepki: Vesayet özleminizi unutunuz

Huder Konya Şubesi Başkanı Mustafa Yıldız, "103 emekli amiralin açıklamaları, siyasi parti kurmuş, parti politikalarını halka sunmuş, halkın desteğini almış ve halkın oyları ile seçilmiş iktidara karşı gösterilen bu tavır direk halka karşıdır" dedi

Huder Konya Şubesi Başkanı Mustafa Yıldız, 103 emekli amiral tarafından kaleme alındığı belirtilen darbe özlemi metnine karşı basın açıklaması yayınladı.

Huder Konya Şubesi Başkanı Mustafa Yıldız, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Güya Montrü Sözleşmesi üzerinden yapıldığı imajı verilmeye çalışılan ama tamamen sivil iktidarın politikalarına karşı darbe iması yapan 103 emekli amiralin açıklamaları, yaşananlardan hiç ders çıkarmadıklarını alışkanlıklarından hiç vazgeçmeyeceklerini bir kez daha ortaya koymuştur.

Vatandaş olarak herkes iktidarın politikalarını eleştirebilir. Bu politikalara karşı bildiri de yayınlayabilir. Ama 'emekli amirallik' vurgulanmasının siyasi iktidara namlu göstermekten başka açıklaması yoktur. 

Burada "Emekli Amiral" sıfatının ne maksatla kullanıldığı, bu maksadı açık eden cüretin nereden alındığı özellikle sorgulanmalıdır.

Siyasi parti kurmuş, parti politikalarını halka sunmuş, halkın desteğini almış ve halkın oyları ile seçilmiş iktidara karşı gösterilen bu tavır direk halka karşıdır.

Darbecilerin en güçlü dayanakları korku ve panik havası oluşturmaktır ve bildiri bu havayı oluşturmaya yöneliktir.

Daha önce defalarca örneğini gördüğümüz, yaşadığımız darbeler tarihi en son 15 Temmuz hainliğini halkın püskürtmesi ile sona ermiştir. Tüm darbeciler bunu böyle bilmelidir.

Huder, tüm dünyada halka rağmen halkı baskılayan ve dizayn etmeye kalkan darbelere karşı olduğunu kuvvetli bir şekilde vurgularken, adı geçen darbe bildirisine karşı sivil iradenin yanında olduğunu belirtmeyi  hukukun gereği olarak görür.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.