Hollande, Tunus Başbakanı Şahid’i kabul etti

Hollande, Tunus Başbakanı Şahid’i kabul etti

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, ülkesinin terörle mücadelede Tunus’a gerekli bütün desteği vereceğini belirtti

PARİS (AA) - Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, ülkesinin terörle mücadelede Tunus’a gerekli bütün desteği vereceğini açıkladı.

Hollande, Fransa’ya resmi bir ziyarette bulunan Tunus Başbakanı Yusuf Şahid’i, Elysee Sarayı’nda kabul etti.

Görüşme sonrası yapılan yazılı açıklamada, terörle mücadelenin ikili ilişkilerde önemli bir yer tuttuğu hatırlatıldı ve "Fransa, terörle etkili bir şekilde mücadele için Tunus’a gerekli bütün desteği verecektir." denildi.

Fransa ve Tunus’un terör saldırılarına hedef olduğu belirtilen açıklamada, Tunus’un komşusu Libya’daki güvenlik sorununun çözümüne katkı sağlanması konusunda iki ülkenin yapacağı işbirliğinin önemine işaret edildi.

"Tunus’taki siyasi geçiş dönemi, seçimler ve demokratik kurumların tesisi konusundaki ilerlemenin dünya için referans teşkil ettiği" vurgulanan açıklamada, "Fransa, demokratik Tunus için bütün çabaları her zaman desteklemiştir." ifadesi kullanıldı.

Fransa’nın Tunus’ta en fazla yatırım yapan ülke olduğu hatırlatılan açıklamada, Fransa Kalkınma Ajansı’nın Tunus’taki yatırımların artırılması için seferber edildiği ve Fransa’nın Tunus’un kalkınması için gerekli bütün desteği vermeyi sürdüreceği bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :