Hollande NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’i kabul etti

Hollande NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’i kabul etti

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande: - "NATO füzesavar sistemi Rusya’yı hedef almıyor"

PARİS (AA) – Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, NATO füzesavar savunma sisteminin Rusya’yı hedef almadığını bildirdi.

Hollande, Elysee Sarayı’nda NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’i kabul etti.

Temmuz ayında Varşova’da düzenlenecek NATO zirvesine hazırlık amacıyla gerçekleşen toplantının ardından Hollande, yazılı bir açıklama yaptı.

Hollande açıklamasında, "NATO füzesavar savunma sistemi Rusya’yı hedef almıyor, NATO ve Rusya arasındaki diyaloğun, yanlış anlaşılmaları ve anlama yetersizliğini ortadan kaldırmasını umut ediyorum." ifadesini kullandı.

NATO füze savar kalkanının, potansiyel tehditlere karşı sadece ittifakın savunmasını güçlendirmeyi amaçladığını vurgulayan Hollande, bu konuda Rusya ve NATO arasında diyaloğun sürdüğünü hatırlatarak, "İki taraf arasında istişareler devam ediyor. Bu diyalog, bize açık bir şekilde mesajımızı iletmemize ve yanlış anlaşılmaların önüne geçilmesine olanak sağlayacak." dedi.

NATO ve Rusya arasında tartışma yaratan füzesavar kalkanı projesi ABD tarafından 2010’da Doğu Avrupa ve Akdeniz’de kademeli olarak başlatılmıştı.
ABD, bu kalkanın Kuzey Kore ve İran’dan gelecek tehditler için olduğunu belirtirken, Rusya aslında kendi nükleer caydırıcılığının hedef alındığı görüşünde.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler