Hollanda'nın skandal tavrına tepkiler

Hollanda'nın skandal tavrına tepkiler

İhvan Sözcüsü Fehmi:- "Türkiye üzerine komplo hazırlayanlar, Türk halkının, iradesini kontrol altına almak veya kendi iradesini dikte etmek isteyenlere 15 Temmuz'da verdiği açık dersi hatırlasın"

KAHİRE (AA) - Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik skandal tavrını kınadı.

İhvan Sözcüsü Talat Fehmi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Türkiye üzerine komplo hazırlayanlar, Türk halkının, iradesini kontrol altına almak veya kendi iradesini dikte etmek isteyenlere 15 Temmuz'da verdiği açık dersi hatırlasın." dedi.

Vesayet altında kalmanın kabul edilemeyeceğini vurgulayan Fehmi, söz konusu olayı, "Türk halkının kaderini tayin etmesine müdahale eden, demokrasi ve insan haklarında geri adım atan bir tutum." şeklinde değerlendirdi.

- "Batı, vesayet döneminin bittiğinden bihaber"

Hollanda hükümetinin tutumunu, "Artık bu devrin kapandığından bihaber, halkların seçimlerini sınırlandırmaya, Arap ve Müslüman halklarını vesayet altına almaya çalışan, yinelenen eski bir uygulama" olduğunu dile getiren Fehmi, "Halkımız, bu türden dikteleri ve baskıları kabul etmiyor." diye konuştu.

Fehmi, Batı'nın, demokrasi ve insan hakları meselelerinde ilan ettiği prensiplerini ne denli yok sayabileceğini sorarak, Batı'nın, demokrasiye olan inancını ilan ettiği, sonra da Mısır, Türkiye, Filistin, Yemen, Suriye ve diğer Müslüman Arap ülkelerde bu prensiplerini dar bir çerçevede ele aldığını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :