Hocalı katliamının 25. yılı

Hocalı katliamının 25. yılı

Almanya'nın başkenti Berlin'de Hocalı katliamı protesto edildi

BERLİN (AA) - Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında 1992 yılında Ermeni askerlerinin gerçekleştirdiği Hocalı katliamı Almanya'nın başkenti Berlin'de protesto edildi.

Azeri ve Türk sivil toplum kuruluşları tarafından Berlin'in merkezindeki Brandenburg Kapısı'nın önündeki Pariser Platz Meydanı'nda Hocalı katliamının 25. yılı dolayısıyla düzenlenen gösteride, Türk ve Azerbaycan bayrakları açıldı.

Göstericiler, üzerinde "Hocalı'da soykırım", "Kafkasya'da 100 yıl Ermeni ırkçılığı! Durdurun!", "Azerbaycan halkına yapılan savaş suçlarını kınayın artık", "Ermenistan, Azerbaycan toprağını işgal etmeyi bırak" yazılı döviz ve pankartlar taşıdı.

Gösteriyi düzenleyenlerden Gurban Alakbarov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu eylemi her yıl düzenlediklerini belirterek, "Önemli olan Ermeniler tarafından öldürülen kurbanların hatırlanması. İstediğimiz barış. Bu açıdan hatırlamak çok önemli." dedi.

Alakbarov, barışın sağlanması için de işlenen cinayetlerin uluslararası toplum tarafından tanınması gerektiğini söyledi.

Ermeni güçleri, 26 Şubat 1992'de Karabağ'ın Hocalı kasabasında 83'ü çocuk, 106'sı kadın toplamda 613 sivili katletmişti.

Hocalı katliamının 25. yılı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler