H&M'den ırkçı reklam özrü

H&M'den ırkçı reklam özrü

STOCKHOLM (AA) - İsveç merkezli uluslararası perakende giyim firması H&M, ırkçı reklam nedeniyle özür diledi. H&M firması, siyahi bir manken çocuğun...

STOCKHOLM (AA) - İsveç merkezli uluslararası perakende giyim firması H&M, ırkçı reklam nedeniyle özür diledi.

H&M firması, siyahi bir manken çocuğun üzerinde "Ormandaki en havalı maymun" yazan sweatshirtlü fotoğrafı internet sitesinde yayınlamasına gelen tepkilerin ardından yaptığı açıklamayla özür diledi.

Açıklamada, olayın tesadüfen yaşandığını iddia eden firma, "Bunu yanlış anladık ve derin üzüntü duyuyoruz." ifadesi yer aldı.

Neden olunan üzüntü ve rahatsızlığı anladıkları ve ciddiye aldıkları belirtilen açıklamada, gelecekte benzer bir durumun yaşanmaması için gereken önlemlerin alınacağı kaydedildi.

Açıklamada, fotoğrafın firmanın internet sitesinden kaldırıldığı ve ürünün satıştan çekildiği belirtildi.

Konuyla ilgili sosyal medya üzerinden açıklama yapan Amerikan Basketbol Ligi'nin (NBA) Cleveland Cavaliers takımının yıldız oyuncusu LeBron James, "H&M hepimizi yanlış anladın. Ben bu fotoğrafta genç bir kral görüyorum." ifadelerini kullandı. James, çocuğun fotoğrafına kral tacı ekleyerek paylaşımda bulundu.

İngiltere Premier Lig'deki Manchester United takımında forma giyen Romelu Lukaku da sosyal medya hesabından, "Yakında kral olacak bir prenssin. Kimsenin sana farklı olduğunu söylemesine izin verme." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :