Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah:

Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah:

"Suriye'de savaşan çeşitli silahlı grupların elinde hala Hizbullah esirleri ya da militanlara ait cesetler var. Hizbullah, bu dosyayı titizlikle inceleyecek"- "Suriye sınırında DEAŞ'a karşı yeni bir cephe açılacak" - (DEAŞ'a hitaben)"Kaybedeceksiniz. Esir

BEYRUT (AA) - Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Suriye'de savaşan çeşitli silahlı grupların elinde bazı Hizbullah militanlarının bulunduğunu belirtti.

Nasrallah, televizyondan yayınlanan konuşmasında, "Suriye'de savaşan çeşitli silahlı grupların elinde hala Hizbullah esirleri ya da militanlara ait cesetler var. Hizbullah, bu dosyayı titizlikle inceleyecek." dedi.

Hizbullah'ın Suriye rejiminin hava desteğiyle Lübnan'ın kuzeydoğusundaki Arsal kırsalında bulunan silahlı gruplara yönelik başlattığı operasyona değinen Nasrallah,Arsal kırsalında kurtarılan tüm noktaları, herhangi bir çekince olmaksızın Lübnan ordusuna teslim etmeye hazır olduklarını belirtti.

Terör örgütü DEAŞ'ın Ra's Baalbek ve El-Ka kırsalında yoğunlaştığını anlatan Nasrallah, Suriye sınırında DEAŞ'a karşı yeni bir cephe açılacağını bildirdi.

DEAŞ'ın Ra's Baalbek ve El-Ka kırsalının Suriye tarafında 55 kilometre, Lübnan tarafında ise 141 kilometrelik bir alanı kontrol altında tuttuğuna işaret eden Nasrallah, örgüte hitaben, "Kaybedeceksiniz. Esirlerle ilgili müzakereye açığız." ifadesini kullandı.

- Hizbullah ile Heyet Tahrir Şam arasındaki anlaşma

Hizbullah ile Heyet Tahrir Şam arasında sağlanan anlaşmanın birinci aşaması kapsamında ilk olarak 30 Temmuz'da cenaze takası yapılmıştı. Bu çerçevede 9 Tahrir Şam mensubunun cenazesine karşılık 5 Hizbullah üyesinin cenazesi teslim edilmiş, ayrıca "Heyet Tahrir Şam'a mazot taşıdığı" iddiasıyla Lübnan askerleri tarafından tutuklanan bir Suriyeli kadın mülteci ile çocuğu da serbest bırakılmıştı.

Ardından, Arsal'da daha önce kaçırılan 3 Hizbullah mensubuna karşılık Lübnan cezaevlerinde tutulan ve haklarında herhangi bir hüküm verilmeyen 3 Tahrir Şam üyesinin takas edilmesiyle anlaşmanın ikinci aşaması da tamamlanmıştı.

- Arsal operasyonu

Hizbullah, Lübnan'ın kuzeydoğusundaki Arsal kırsalı ile Suriye içinde yer alan Kalemun ve Filita hattındaki silahlı gruplardan Heyet Tahrir Şam'a karşı, 21 Temmuz Cuma günü Suriye rejiminin de hava desteğiyle bir askeri operasyon başlatmıştı.

Lübnan ordusunun katılmadığı çatışmalar 6 gün sürmüş ve 27 Temmuz'da ateşkes ilan edilmişti. Hizbullah'a yakın kaynaklar söz konusu çatışmalardaki askeri kayıplar hakkında net sayı vermezken, Tahrir Şam çok sayıda Hizbullah militanının öldürüldüğünü iddia etmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler