Hırvatistan İçişleri Bakanı Orepic Bosna Hersek'te

Hırvatistan İçişleri Bakanı Orepic Bosna Hersek'te

Hırvatistan İçişleri Bakanı Orepic, Güvenlik Bakanı Mektic ile görüştü- Orepic: - "Barıştan bahsetmek yeterli değil. Barışa inanmak, barış için çalışmak gerek"

SARAYBOSNA (AA) - Hırvatistan İçişleri Bakanı Vlaho Orepic, Batı Balkanlar'daki barış ve istikrar ortamının önemine işaret ederek, "Barıştan bahsetmek yeterli değil. Barışa inanmak, barış için çalışmak gerek." dedi.

Orepic, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki temasları kapsamında, Güvenlik Bakanı Dragan Mektic ile bir araya geldi.

Hükümet binasındaki görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Orepic, sözlerine Bosna Hersek'i sevdiğini ve Saraybosna'da olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek başladı.

Görüşmede, iki ülke arasındaki güvenlik iş birliğini değerlendirdiklerini aktaran Orepic, "Üstünde durduğum üç konu var. Bunlardan ilki organize suçlar. Bu sorunu ortak imkanlarımızla daha hızlı ve etkili bir şekilde çözmemiz gerek. İkincisi, Hırvatistan sınırlarındaki yasadışı sığınmacı rotası. Bunun önü kesilmeli. Üçüncü konu da sınırlarda sistematik denetime yer verilmesi." ifadelerini kullandı.

Komşuların katılımı olmadan Hırvatistan'ın güvenliğinden söz edilemeyeceğinin altını çizen Orepic, "Barıştan bahsetmek yeterli değil. Barışa inanmak, barış için çalışmak gerek." dedi.

Bosna Hersek Güvenlik Bakanı Mektic de görüşmenin iki ülke arasında yeni ilişkiler kurulmasını ve özellikle güvenlik alanında ilişkilerin geliştirilmesini sağlayacağını belirterek, Bosna Hersek'in güvenliğinin, ülke içindeki gelişmelerin yanı sıra komşuları Hırvatistan ve Sırbistan'ın eylemlerine de bağlı olduğunu söyledi.

Bosna Hersek, Hırvatistan ve Sırbistan'ın bölgeyi etkileyen sığınmacı krizinde doğan sorunları çözmek adına mutabık olduğunu dile getiren Mektic, görüşmede ayrıca sınırlardaki, terör ve diğer suçlara karşı güvenlik önlemlerinin artırılması konusunu da görüştüklerini ifade etti.

Mektic, küresel bir sorun olan terörle mücadele konusunu da değerlendirdiklerini belirterek, "Terör, küresel bir sorun. Terör veya terör tehdidi ile ilgili bilgilerin zamanında paylaşılmasına ilişkin hukuki bir çerçeve oluşturma konusunda anlaştık. Terör uzmanlarının da yardımı ile planlı istihbarat faaliyetleriyle terör tehdidinin ortadan kaldırılması için çalışacak ortak bir tim oluşturacağız." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler