High Tech Port by MÜSİAD Qatar Fuarı

High Tech Port by MÜSİAD Qatar Fuarı

Savunma Sanayii Müsteşarı Demir:- "Nasıl ki Türkiye içinde savunma sanayisini geliştirmek için çabalarımız varsa, bunun ayrılmaz bir parçası da savunma sanayisi ürünlerinin dışa açılımını ve ihracatını sağlamaktır"- "Ortadoğu en önemli hedef pazar ve işbi

DOHA (AA) - Savunma Sanayii Müsteşarı (SSM) İsmail Demir, savunma sanayisini geliştirmek için çaba gösterdiklerini, bunun ayrılmaz bir parçasının da savunma sanayisi ürünlerinin dışa açılımı ve ihracatı olduğunu belirtti. 

Demir, High Tech Port by MÜSİAD Qatar Fuarı ve 19. Uluslararası İş Forumu'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İsmail Demir, yüksek teknoloji alanı denilince Türkiye'de vitrine konulabilecek, Türkiye'nin gücünü temsil edebilecek en önemli sektörlerden bir tanesinin "savunma" olduğunu söyledi.

"Savunma ürünleri denilince dünyada akla genelde Batılı ülkeler geliyor" diyen Demir, dünyanın her köşesinde bu yönde bir eğilim varken Türkiye'nin savunma alanında kendine yer edindiğini göstermek ve teknolojisinin geldiği seviyeyi sergilemek istediklerini aktardı. Demir, tanıtım, görünürlük ve bilinirliğin her şeyin başında geldiğine dikkati çekti. 

Fuarın Katar'da yapılıyor olmasının önemine işaret eden Demir, "Ortadoğu en önemli hedef pazar ve işbirliği coğrafyası olarak öne çıkıyor. Bu coğrafyayı bu açıdan değerlendirmek için ilk açılımı, ilişkilerimizin çok iyi olduğu Katar'da yapmak çok anlamlı oldu" ifadelerini kullandı. Demir, sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye'ye dönüşü olan, firmalarımıza fayda getirecek, nihayetinde ülkemizin geldiği noktayı tanıtacak ve tanınmasını sağladıktan sonra bu alanda önemli bir oyuncu olmasının önünü açacak hareketler bizler için çok değerli. Bunların sürekli destekçisi olmaya devam edeceğiz. Nasıl ki Türkiye içinde savunma sanayisini geliştirmek için çabalarımız varsa, bunun ayrılmaz bir parçası da savunma sanayisi ürünlerinin dışa açılımını ve ihracatını sağlamaktır."

Fuarın bir anlamda vitrin çalışması olduğunu ve Türkiye'nin bu alanda inisiyatif aldığını dile getiren Demir, bunu yaparken de Türkiye'de yapıp, tekrarlamak yerine dışarıya açılarak ilgilenebilecek ülke ve coğrafyaların ayağına gitmenin önem taşıdığını vurguladı. Demir, şunları kaydetti:

"Bu, dışa açılım sürecimizin bir parçası. Müşterinin çok olduğu yerde tezgah açıyorsunuz gibi bir şey. Bu tür çabalar sürekli tekrarlanmalı. Sonuç almak bir anlık olay değil. Dünyada savunma sanayisi, silah endüstrisi dediğiniz zaman aklınıza gelen Batılı ülkelerin yanında yeni bir oyuncu olarak ortaya çıkıyorsanız tanınırlığınızın, bilinirliğinizin sağlanması için belli bir süre geçmesi gerekiyor."

Demir, fuarda özel anlamda Katar'la, genelde civardaki diğer ülkelerle çeşitli işbirlikleri ve ticari imkanların gündeme geleceğini belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı