Hekimlere pazar nöbeti mi geliyor?

Hekimlere pazar nöbeti mi geliyor?

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Feshane’de düzenlenen Çanakkale Tanıtım Günleri’nin açılışına katıldı.

Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Müezzinoğlu; "Aile hekimlerinin cumartesi nöbetine pazarı da ekleyebiliriz" dedi.

Aile hekimlerinin cumartesi günleri yapacakları nöbetle ilgili ise Müezzinoğlu, “Cumartesi günleri 8 saatlik bir nöbete aile hekimlerimiz başlayacaklar. 22 bin aile hekimimiz var bu sayı arttığında buna pazarı da ekleyeceğiz. Vatandaşın sağlık hizmetlerini olabildiğince geniş zamanlı karşılamak durumundayız” diye konuştu.

Hekimlere cumartesi nöbeti

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu hekimlerin cumartesi nöbeti ile ilgili olarak;  "Aile hekimlerimizin ailelerle muhataplık sürelerini, aile hekimi sayımız çerçevesinde genişletmeyi planlıyoruz. Onların çalışma saatlerinde esnek mesai var. Esnek mesaide, sabah 08.00, akşam 20.00 gibi vatandaşların karşısında 12 saat hizmet verebilecek noktaya taşımayı planlıyoruz. Hasta, '17.00'den sonra iğne yaptıramıyorum, tansiyon ölçtüremiyorum, belli bir saatten sonra doktor bulamıyorum' diyor. 22 bin aile hekimimizin bu anlamda aile sağlığı merkezlerimizde vatandaşımızla daha geniş zamanlı muhataplığını planlıyoruz. Cumartesi günleri de 09.00 ila 17.00 arası gibi nöbet planlıyoruz. Örneğin 4 aile hekiminin görev yaptığı merkezimizde bir cumartesi biri, bir cumartesi bir başkası, 4 aile hekimi ayda 8 saat nöbet tutuyor olmalarını bir meslek olarak yük görüyorlarsa, öyle bir hekimlik mesleği dünyada da yok, bizde de olmasını doğru bulmuyorum." demişti.

Aile hekimleri cumartesi nöbetine karşı

Aile hekimleri, çalışma saatleri ve nöbet sistemini protesto amacıyla 12 Aralık'ta iş bıraktı.

İstanbul Tabip Odası ve SES İstanbul Şubeleri adına açıklama yapan Dr. Ayten İnan, "Sağlık Bakanlığı'nı buradan bir kez daha uyarıyoruz; ASM çalışanlarının yitirilmiş temel hakları üzerine yenilerini ekleyerek, haftada 40 saat çalışma üzerine, hafta sonları ve hafta içleri esnek çalışma dayatmalarından vazgeçin" demişti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler