Hediye paketleri ile vatandaşın yüzünü güldürüyorlar

Hediye paketleri ile vatandaşın yüzünü güldürüyorlar

İçişleri Bakanlığınca KHK kapsamında görevlendirme yapılan Siirt Belediyesince yeni doğan bebekler evlenen çiftler ve askere giden gençler için hediye paketleri hazırlanıyor - Siirt Belediye Başkan Vekili Taşkın: - "İlk defa belediyeden hediye paketi alan

SİİRT (AA) - İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Siirt Belediyesince yeni doğan bebeklere evlenen çiftlere ve askere giden gençlere hediye paketleri veriliyor.

Siirt Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın'ın belediyede hayata geçirdiği uygulama ile askere giden gençlere "Güle Güle Mehmedim", yeni doğan bebeklere "Hoşgeldin Bebek" ve yeni evlenen çiftlere "Yeni Çiftlere Mutluluklar" temalı hediye paketleri hazırlandı.

Belediye Başkanvekili Taşkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal belediyecilik projesi kapsamında, çalışmalarının tüm hızla sürdüğünü söyledi.

Bugün itibarıyla yeni doğan bebeklere, askere gidecek gençlere ve yeni evlenecek çiftlere belediyenin yanlarında olduğunu göstermek için hazırlanan hediye paketlerinin dağıtımına başladıklarını bildiren Taşkın, bu kişilere küçük de olsa katkıda bulunmak istediklerini vurguladı.

"Hoşgeldin Bebek" paketinde battaniye, ıslak mendil, ateş ölçer, bebek bezi, çanta, evlenen çiftlerin hediye paketinde ise manevi değeri olduğu düşüncesiyle Kur'an-ı Kerim, İslam ilmihali, aile hayatı ile ilgili kitap, takke ve seccade yer aldığını aktaran Taşkın, askere gidecek gençler için de ilk etapta yanlarında bulunduracakları çamaşırlarını koyabilecekleri çanta, ayakkabı boyası, diş macunu, tıraş köpüğü gibi ihtiyaç duyacakları hediyeler takdim ettiklerini kaydetti.

Bebekler için bin, asker ve yeni evlenen çiftler için de 500'er hediye paketinin dağıtım çalışmalarına başladıklarını dile getiren Taşkın, kentte ayda 350 bebek dünyaya geldiğini, hediye paketlerini bir süre takdim edeceklerini, projeyi daha sonraki aylarda sürdürülebilir hale getirmeyi planladıklarını aktardı.

Vatandaşların yapılan yardımlardan memnun olduğunu vurgulayan Taşkın, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Gördüğümüz kadarıyla vatandaşlarımız böyle bir uygulama olmasından dolayı çok mutlu ve duyanlar gelmeye başladılar. İlk defa belediyeden hediye paketi alan vatandaşlarımız mutlu oluyorlar. Doğumlarından vefatlarına kadar, askerliklerinden evlenmelerine kadar biz vatandaşlarımızın yanlarında olmaya çalışıyoruz. Bunlar semboliktir, bunun dışında bize ulaşan vatandaşlarımıza her türlü imkanlarımız dahilinde yardımcı olmaya çalışıyoruz."

Taşkın, belediyenin vatandaşlara yönelik benzeri hizmetlerinin süreceğini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :