HDP Sözcüsü Bilgen: TBMM Genel Kurulu ve komisyon çalışmalarına katılmayacağız

HDP Sözcüsü Bilgen: TBMM Genel Kurulu ve komisyon çalışmalarına katılmayacağız

"TBMM Genel Kurulu ve komisyon çalışmalarına katılmayacağız. Mecliste grup çalışmalarını sürdüreceğiz"- "Milletvekilliği bize verilmiş bir emanettir. Bu emanetin sahibi ne yapılmasını istiyorsa onu yapacağız"

 HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, "TBMM Genel Kurulu ve komisyon çalışmalarına katılmayacağız. Mecliste grup çalışmalarını sürdüreceğiz." dedi.

Bilgen, HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile bazı milletvekillerinin tutuklanmasının ardından yaptıkları olağanüstü toplantıya ilişkin, AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Bilgen, Diyarbakır'da gerçekleştirdikleri toplantı sonrası bazı kararlar aldıklarını anımsatarak, "TBMM Genel Kurulu çalışmaları ve komisyonlara katılmayacağız. Mecliste grup çalışmalarını sürdüreceğiz. Ziyaretlerimizi, görüşmelerimizi yapacağız ama Genel Kurul ve komisyonlarda olmayacağız." dedi.

"Sine-i millet olur mu?" sorusuna Bilgen, "Her şey mümkündür. Şu aşamada ne şu olmaz ne de bu olacak diye bir kararımız yok." dedi.

Halk toplantıları yapacaklarına ve bu kapsamda çeşitli kesimlerle temaslarda bulunacaklarına dikkati çeken Bilgen, ucu açık bir tartışma yürüteceklerini bildirdi.

Bilgen, milletvekili koltuklarına yapışmadıklarına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Ülke böyle bir tehlike ile karşı karşıya kalmışken bizim 'vekilliklerimiz ne olacak' diye bir tartışma yapmamız düşünülemez. Grubumuzdan hiç kimse koltuklarına yapışmış değildir. 'Milletvekillerimizin geleceği ne olacak' değil, Türkiye'nin geleceği ne olacak tartışması yapacağız. Milletvekilliği bize verilmiş bir emanettir. Bu emanetin sahibi ne yapılmasını istiyorsa onu yapacağız."

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :