HDP Grup Başkanvekili Demirel:

HDP Grup Başkanvekili Demirel:

"(Bazı belediyelere kayyum atanması tartışmaları) Seçimle elde edemediğinizi atamayla gerçekeştirmeye çalışıyorsunuz. Asla seçilmişlerimize dokundurtmayacağız"

TBMM (AA) - HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, bazı belediyelere kayyum atanması tartışmalarına ilişkin, "Seçimle elde edemediğinizi atamayla gerçekeştirmeye çalışıyorsunuz. Asla seçilmişlerimize dokundurtmayacağız." dedi.

Demirel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Elazığ'da meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitirenlere başsağlığı diledi.

Uzun bir süredir Cizre, Nusaybin ve Diyarbakır'da temaslarda bulunarak, vatandaşları dinlediklerini belirten Demirel, bazı bölgelerde çatışma olmamasına karşın yıkımların gerçekleştirildiğini ileri sürdü.

Demirel, şöyle devam etti:

"Hiçbir belediye başkanı, belediye meclis üyesi, belediye çalışmalarından dolayı görevden alınıp tutuklanmamıştır. Bunlar, siyasi iktidarın uyguladığı darbe konseptinin parçasıdır. Bugün yine aynı şekilde yaşanan konsept çerçevesinde bir darbe süreciyle yerel yönetimlere kayyum ataması gündeme getirilmiş ve bunun tamamen Türkiye'de bir rejim değişikliğine yönelik çalışma olduğunu ifade edebiliriz. Bu halk sizi hiçbir şekilde tanımaz ve kabul etmez. Siz onların yerine atanmışları görevlendireceksiniz. Halkımız, seçilmişlere sahip çıkar ve buna asla izin vermez.

Bunu yarın öbür gün Mersin ve İzmir belediyesi için de düşüneceksiniz. Seçimle elde edemediğinizi atamayla gerçekleştirmeye çalışıyorsunuz. Asla seçilmişlerimize dokundurtmayacağız."

Firuzağa'da meydana gelen gerginliğe ilişkin görüşlerininin sorulması üzerine Demirel, "Firuzağa'daki yaşama müdahale etmek Cizre'deki, Şırnak'taki yaşama müdahale etmektir. İnsanların nasıl yaşamak istediğine müdahale eden bir anlayış söz konusudur. Asla bu tür linç olaylarını kabul etmediğimizi ifade edelim. Nasıl ki Şırnak'ta, Madımak'ta insanlar yakıldı, aynısını Firuzağa'da da yapmaya çalışan bir zihniyet söz konusudur." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi Parkı'na ilişkin sözlerine değinen Demirel, yapılmak istenenin halkın yaşam alanına müdahale olduğunu savundu. Demirel, "Bu söylemlerin tekrar ifade edilmesi aslında ülkede bir kez daha kaosun yaratılmasına bir zemin hazırlamaktır. Cumhurbaşkanı, ülkede kaos yaratmak istiyor." ifadesini kullandı.

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin bir soruyu yanıtlayan Demirel, kendileri hakkında hazırlanan fezlekelerin hepsinin düşünce ve ifade özgürlüğünden kaynaklandığını ileri sürdü. Tutumlarının çok net olduğunu ve 59 milletvekilinden hiç kimsenin çağrıldığı zaman ifade vermeye gitmeyeceğini belirten Demirel, zorla götürülmeleri durumunda ise hepsinin aynı ifadeyi vereceğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler