HDP Grup Başkanvekili Buldan:

HDP Grup Başkanvekili Buldan:

"Yine anneler ağlıyor, yine çocuklar öldürülüyor. Gencecik yürekler toprağın altına gömülüyor. Şu çok iyi bilinsin ki bu savaşı anneler bitirecek"

İSTANBUL (AA) - HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, "Yine anneler ağlıyor, yine çocuklar öldürülüyor. Gencecik yürekler toprağın altına gömülüyor. Şu çok iyi bilinsin ki bu savaşı anneler bitirecek" dedi.

Buldan, kayıp yakınlarının oluşturduğu "Cumartesi Anneleri"nin Galatasaray Meydanı'ndaki eyleminde, eyleme uzun süredir katılan annelerden Rabia Sağınç'ın trafik kazasında hayatını kaybetmesinin kendilerini üzdüğünü söyledi.

Sağınç'ın barış sürecinde kendilerini yalnız bırakmayan ve sürekli barış çağrısında bulunan bir anne olduğunu belirten Buldan, şöyle devam etti:

"O bu ülkede barışı göremeden hayatını kaybetti. Barış sürecine tanıklık edemedi. Biz ona söz veriyoruz, bu ülkeye barışı getireceğiz. Silopi'de bekleyen 13 cenazenin ülkeye gelememesini şiddetle kınıyoruz. Onları da bekleyen yakınları var burada. Ben Rabia annemize Allah'tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyorum."

Buldan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da devam eden operasyonların bir an önce bitmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini dile getirdi.

Türkiye'de operasyonlar bitene kadar mücadeleye devam edeceklerini aktaran Buldan, şöyle konuştu:

"Bugün bu ülkede bir savaş yaşanıyorsa, bu savaş annelerin mücadelesi ile sona erecek. Bugün yine doğuda operasyonlar var, katliamlar var. Yine anneler ağlıyor, yine çocuklar öldürülüyor. Gencecik yürekler toprağın altına gömülüyor. Şu çok iyi bilinsin ki bu savaşı anneler bitirecek." 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da trafik kazasında hayatını kaybeden Rabia Sağınç'a rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Türkiye'de ölümlerin bir an önce durmasını istediklerini vurgulayan Tanrıkulu, "Barış çok önemli ve değerli bir kelime. Barışı el birliğiyle yaşatmalıyız. Bunca acıdan, bunca ölümden sonra biz evlatlarımızı feda etmeye hazır değiliz, feda etmeyeceğiz. Bu savaşa sonuna kadar da karşı çıkacağız" diye konuştu. 

Grup üyeleri, basın açıklaması ve kayıpların isimlerinin okunmasının ardından dağıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı