HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ:

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ:

"Eğer Suruç katliamındaki karanlık el açığa çıkarılmazsa, eğer Suruç katliamı sorumluları bütün boyutlarıyla ve bütün uzantılarıyla ortaya konulmazsa Türkiye'de darbe ve cunta tehlikesi hiç bir zaman bertaraf edilemeyecektir"

ŞANLIURFA (AA) - HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Eğer Suruç katliamındaki karanlık el açığa çıkarılmazsa, eğer Suruç katliamı sorumluları bütün boyutlarıyla ve bütün uzantılarıyla ortaya konulmazsa Türkiye'de darbe ve cunta tehlikesi hiç bir zaman bertaraf edilemeyecektir." dedi.

Yüksekdağ ve beraberindekiler, geçen yıl Suruç Belediyesine ait Amara Kültür Merkezi'nde yaşanan patlamada hayatını kaybedenlerin ölüm yıl dönümü nedeniyle merkezi ziyaret etti.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Yüksekdağ, Türkiye'de bir yıl önce Suruç'taki saldırının halkların ve Türkiye'nin demokratikleşme mücadelesini sekteye uğratmak için hayata geçirildiğini söyledi.

Saldırıyı gerçekleştiren zihniyetin bütün Türkiye ve bölge halklarının kucaklaşmalarını ve bir araya gelmesini önlemeyi amaçladığını belirten Yüksekdağ, şöyle konuştu:

"Eğer bugün Türkiye'de yaşanan darbe süreci, cunta girişimleri, yaşanan ölümler, yıkım, kriz ve kaos ortamını anlamak ve var olan sorunları çözmek istiyorsak ve özellikle de siyasi iktidar bu kaos ve darbe ortamını kaldırmak istiyorsa bir yıl önce bugün yaşanan Suruç katliamına yüzünü dönmek zorundadır. Eğer Suruç katliamındaki karanlık el açığa çıkarılmazsa, eğer Suruç katliamı sorumluları bütün boyutlarıyla ve bütün uzantılarıyla ortaya konulmazsa Türkiye'de darbe ve cunta tehlikesi hiç bir zaman bertaraf edilemeyecektir. Bu çok net ve berraktır."

Açıklamalarının ardından Yüksekdağ, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla da bir süre görüştü.

Yüksekdağ ve HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, daha sonra katılımcılarla alanda mum yaktı, karanfiller bıraktı.

Suruç'taki Amara Kültür Merkezinde 20 Temmuz 2015'te gerçekleşen terör saldırısında 34 kişi hayatını kaybetmiş, 104 kişi de yaralanmıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler