HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Diyarbakır'da:

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Diyarbakır'da:

"Hepimizin, ülkenin ortak bir derdi etrafında birleşmesi gereken bir mevzusu var, barış mevzusu. Bu konuda bir araya gelmek için her konuda yüzde yüz anlaşmamız gerekmiyor ama maalesef bunu yapamıyoruz"

DİYARBAKIR (AA) - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Hepimizin, ülkenin ortak bir derdi etrafında birleşmesi gereken bir mevzusu var, barış mevzusu. Bu konuda bir araya gelmek için her konuda yüzde yüz anlaşmamız gerekmiyor ama maalesef bunu yapamıyoruz" dedi.

Demirtaş, Diyarbakır'daki bir otelde Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Kati Piri ve beraberindekilerle bir araya geldi.

Yaklaşık 1,5 saat süren toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Demirtaş, heyetle Türkiye'de son zamanlarda yaşanan gelişmeler, insan hakları ve demokrasi durumu gibi konuları konuştuklarını söyledi.

Demirtaş, Türkiye'de cesur kararlar alınması gerektiğini belirterek şöyle konuştu:

"Hepimizin, ülkenin ortak bir derdi etrafında birleşmesi gereken bir mevzusu var, barış mevzusu. Bu konuda bir araya gelmek için her konuda yüzde yüz anlaşmamız gerekmiyor ama maalesef bunu yapamıyoruz. Türkiye tam da şu tarihi dönemde cesur bir karar vermelidir. Türkiye'deki Kürtleri ya da Suriye'deki Kürtleri karşısına almak yerine yanına almalıdır. Ortadoğu cadı kazanı iken bütün bölgesel ve emperyal güçler bizim coğrafyamıza kendi emellerini gerçekleştirmek için uğraşırken, bizim kara kaşımıza kara gözümüze hayran oldukları için değil, kendi çıkarları çerçevesinde herkes bölgede bu kadar müdahillik gerçekleştirirken, Türkiye PKK'yı ya da PYD'yi karşısında değil yanına alma becerisini göstermelidir. Bu birilerini rahatsız edebilir, imkansız gelebilir ama doğru politika budur. Bir barış politikasıyla Türkiye PKK'yı ve PYD'yi yanına almalıdır, Kürtleri yanına almalıdır."

Demirtaş, barış isteminin korkaklık değil siyasi cesaret olduğunu belirterek "Müzakere istemek, konuşalım demek, çatışma dursun masaya dönelim demek korkaklık değildir. Yiğitlik tam da budur" diye konuştu.

- Ankara'daki terör saldırısı

Başkent'teki terör saldırısını kınadıklarını aktaran Selahattin Demirtaş, şunları kaydetti:

"Can kayıplarının olmaması için uğraşmak durumundayız. Ankara'daki saldırıyı bir kez daha kınadığımızı belirtiyorum. Yaşamını yitiren herkese Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Yaralı olanlar, tedavisi devam edenler var, hepsine geçmiş olsun ve acil şifalar dileklerimizi iletiyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler