HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş:

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş:

"Bir gün gelecek, bu topraklar gülen yüzlü çocuklarla şenlenecek ve her günümüz bayram gibi olacak"

BATMAN (AA) - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bir gün gelecek, bu topraklar gülen yüzlü çocuklarla şenlenecek ve her günümüz bayram gibi olacak." dedi.

Demirtaş, partisince kentteki bir parkta düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Ramazan Bayramı'nın yaklaştığını hatırlatarak, yıllardır bayram tadında bayram yaşamanın özlemini çektiklerini söyledi.

Özlem duydukları bayramlar için mücadele ettiklerini savunan Demirtaş, şöyle konuştu:

"Önümüzde bir bayram, bir bayram hazırlığı var ama yıllardır kendi topraklarımızda, ülkemizde, bayram tadında bir bayramı karşılayamadığımızı biliyorum. Her yıl başka kahır, başka zulüm, başka dert, başka acılarla karşıladık bayramları ama bir gün gelecek bu topraklar gülen yüzlü çocuklarla şenlenecek ve her günümüz bayram gibi olacak, ondan şüphemiz yok. Biz zaten o günler için mücadele ettik, o günler için direndik, o günleri görebilmek için bu kadar bedel ödedik."

"Bayram tadında günleri özlediklerini" söyleyen Demirtaş, "Evet o günler yakındır göreceğiz. Bu topraklar bizim anavatanımız, özgürce yaşamayı hak ediyoruz, onurluca bir yaşamı hak ediyoruz. Bu kadar ödenen bedel boşa gitmez. Elbette güzel günler görülecek ama biraz daha sabır, biraz daha dayanışma, özellikle yakılan, yıkılan şehirlerle daha fazla dayanışma göstermemiz lazım." ifadelerini kullandı.

Bölge il ve ilçelerinde yaşanan terör saldırılarından zarar gören evlerin inşa edilmesi için yardım çağrısında bulunan Demirtaş, "Kimi gönüllü gidip orada yemek dağıtabilir, kimi gönüllü inşaatta çalışabilir. Maddi durumu iyi olan yardım yapabilir. Mutlaka yapabileceğiniz bir şey vardır. Ama 1 lira olsa bile çok kıymetlidir, duanız bile çok kıymetlidir. O halkın yalnız olmadığını, tek yürek olduğunu göstermek için bu dayanışmayı mutlaka ortaya koyun." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :