Hazinedar, koltuğunu bir günlüğüne Alman mevkidaşına bıraktı

Hazinedar, koltuğunu bir günlüğüne Alman mevkidaşına bıraktı

Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar, kardeş şehir protokolü çerçevesinde makam koltuğunu bir günlüğüne Almanya'nın Herne şehrinin Belediye Başkanı Dudda'ya devretti- Hazinedar: - "Program iki kentin vatandaşları arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinde de

İSTANBUL (AA) - Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, kardeş şehir protokolü çerçevesinde makam koltuğunu bir gün süreyle Almanya'nın Herne şehrinin Belediye Başkanı Frank Dudda'ya bıraktı.

Beşiktaş Belediyesi, kardeş belediye protokolüyle iş birliği yaptığı Almanya'nın Herne Belediyesini ağırladı.

Belediyeler arasındaki Başkanlar Değişim Programı kapsamında Başkan Hazinedar makam koltuğunu, bir günlüğüne Herne Belediye Başkanı Frank Dudda'ya devretti.

Hazinedar, törende yaptığı konuşmada, kentler arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkisini geliştirmek, karşılıklı güven temelinde çeşitli alanlarda iş birliği yapmak üzere kurdukları kardeş şehir hukuku çerçevesinde gerçekleştirilen Başkanlar Değişim Programı'nın, iki kenti birbirine daha da yakınlaştıracağını söyledi.

Program kapsamında bir günlüğüne görevini devrettiğini ve Beşiktaş'ı Dudda'nın yöneteceğini ifade eden Hazinedar, "Gerçekleştirilecek bu nöbet devri, kardeş kent Herne'nin Belediye Başkanı Frank Dudda'nın Beşiktaş kentini daha iyi tanımasına ve Beşiktaşlılarla empati kurmasına katkı sağlayacaktır. Program iki kentin vatandaşları arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinde de önemli bir adım olacaktır." diye konuştu.

Dudda ise görevi devraldığı için çok mutlu olduğunu ve kendisine verdikleri bu gurur kaynağını takdirle karşıladığını dile getirdi. Farklı belediye başkanlarının bu şekilde görevlerini paylaşmasının önemine işaret eden Dudda, "Bu sadece Avrupa belediye başkanları için geçerli olmasın. Bütün dünya belediye başkanları için geçerli olsun. Çünkü bu şekildeki paylaşımlar aynı zamanda o belediye başkanlarının kendi halklarına da yardımcı olur. İki kent birbirini daha iyi tanırsa yeni olanaklar da ortaya çıkar." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Hazinedar, Beşiktaş'ın anahtarını Dudda'ya teslim etti.

Frank Dudda da görevi devraldıktan sonra esnafa ziyarette bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler