Havada kar alarmı! THY 205, Pegasus 68 seferini iptal etti

Havada kar alarmı! THY 205, Pegasus 68 seferini iptal etti

Beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle THY İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanlarından yapacağı toplam 205 seferini, Pegasus ise Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yapılacak 68 seferi iptal etti. Hava şartlarına bağlı olarak iptal edilen sefer sayısı artabilir

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün art arda uyarılarının ardından İstanbul'da yarın beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle, havayolu şirketleri bir çok dış ve iç seferini iptal etti. Hava muhalefetine bağlı olarak iptal edilen sefer sayılarında artış olabileceği bildirildi.

Türk Hava Yolları (THY) İstanbul'da beklenen kar yağışı nedeniyle Meteorolojik Acil Durum Komitesi (MADKOM) kararı gereği İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanlarından yapacağı toplam 205 seferini iptal ettiğini duyurdu.

THY'den yapılan açıklamada İstanbul Havalimanı'ndan 114" u iç hat 71'i dış hat olmak üzere 185 seferin, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan ise Anadolujet'in iç hatlarda yapacağı 20 seferin iptal edildiği duyuruldu.

Açıklamada operasyonun durumuna göre iptal edilen sefer sayılarının artabileceği belirtilerek "10 Mart tarihinde beklenen hava muhalefeti nedeniyle İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanları kalkışlı, varışlı bazı seferlerimiz iptal edilmiştir. Seferi iptal olan yolcularımız, uçuş saatine kadar web sitemiz, mobil uygulamamız ve çağrı merkezimiz üzerinden değişiklik veya iade işlemlerini tamamlayabilirler" ifadeleri kullanıldı.

Pegasus Havayolları'ndan "68 Sefer iptali" açıklaması

Pegasus Havayolları ise İstanbul'da beklenen yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yapılacak 68 seferi iptal ettiğini duyurdu.

Pegausus Havayolları, İstanbul'daki beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle yurtiçi ve yurtdışına yapılacak toplam 68 seferin iptal edildiğini duyurdu. Pegasus Havayolları'ndan yapılan duyuruda "Sabiha Gökçen Havalimanı Meteorolojik Acil Durum Komitesi kararıyla, beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle aşağıdaki uçuşlarımız iptal edilmiştir. Ücretsiz bilet değişikliği veya iptali yapmak isterseniz; https://www.flypgs.com/bilet-islemleri ve mobil uygulamamız aracılığıyla ya da çağrı merkezimiz üzerinden ücretsiz olarak yapabilirsiniz" denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.