Hataylı sanayici ve iş adamları İran'a gidiyor

Hataylı sanayici ve iş adamları İran'a gidiyor

HASİAD Başkanı Kabaali: "Ortadoğu'da yaşanan olumsuzluklarla Hatay'da kötüye giden ekonomiye yeni bir kapı aralama, ilimizin İran ile ticari ilişkilerini geliştirme ve ticari alternatifler bulmayı hedefliyoruz"

HATAY (AA) - Hatay Sanayici ve İşadamları Derneği (HASİAD) Başkanı Tahsin Kabaali, Ortadoğu'da yaşanan olumsuzluklarla Hatay'da kötüye giden ekonomiye yeni bir kapı aralama, İran ile ticari ilişkileri geliştirme ve alternatif bulmayı hedeflediklerini belirtti.

Kabaali, yazılı açıklamasında 10-15 Nisan'da, dernek üyelerinden oluşan heyetle, İran'a iş gezisi düzenleyeceklerini bildirdi.

HASİAD olarak, Hatay'ın İran'a ihracat potansiyelini harekete geçirecek kapsamlı çalışmalar yapmayı planladıklarını vurgulayan Kabaali, şunları kaydetti:

"Ortadoğu'da yaşanan olumsuzluklarla Hatay'da kötüye giden ekonomiye yeni bir kapı aralama, ilimizin İran ile ticari ilişkilerini geliştirme ve ticari alternatifler bulmayı hedefliyoruz. Türkiye'nin 2015 itibariyle İran'a ihracatı yaklaşık 4 milyar dolar seviyesindeyken, Hatay olarak İran'a sadece 10 milyon dolarlık ihracatımız bulunmaktadır. İran, Türkiye'nin ihracatında 8. sıradayken, Hatay'ın ihracatında 37. sırada yer almaktadır. Türkiye ile İran arasındaki dış ticaret hacmi günümüz itibariyle yaklaşık 15 milyar dolar seviyesinde olup, ambargoların kalkmasıyla bu ticaret hacminin 30 milyar dolara çıkması beklenmektedir. Hatay olarak bu büyük pazardan bizlerin de ciddi pay alması için çalışmalar yapılması gerekmektedir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :