Hatay'ın altyapısını ayağa kaldıran Konya Büyükşehir BEYSU'nun tüm şişe su üremini de yönlendirdi

Hatay'ın altyapısını ayağa kaldıran Konya Büyükşehir BEYSU'nun tüm şişe su üremini de yönlendirdi

Konya Büyükşehir Belediyesi büyük depremin meydana geldiği 6 Şubat'ta ulaştığı Hatay'da bir yandan çöken alt yapıyı onararak diğer yandan da vatandaşa ulaşarak su sıkıntısına çözüm buluyor. Konya Beysu'nın tüm üretimi de Hatay'a yönlendirildi

Konya Büyükşehir Belediyesi büyük depremin meydana geldiği 6 Şubat'ta ulaştığı Hatay'da bir yandan çöken alt yapıyı onararak diğer yandan da tatlı su araçları ile vatandaşa ulaşarak su sıkıntısına çözüm buluyor.

Depremin ilk günü itibari ile Beysu'nın tüm üretimini Hatay'a yönlendiren Konya Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar 48 tır ile bir milyon 70 bin adet paketli içme suyunu depremden etkilenen vatandaşlara ulaştırdı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Deprem gününden itibaren tüm BEYSU üretimimizi Hatay’a gönderdik. Şu ana kadar 48 tır ile 1.070.000 adet paketli içme suyu Hatay’a ulaştı. Hem saha gücümüz hem lojistik desteğimiz ile Hataylı vatandaşlarımızın yanındayız" ifadelerini kullandı.

altayy.jpg

KONYA TATLI SU ÇEŞMELERİ HATAY'DA

Öte yandan Konya Büyükşehir Hatay’da vatandaşın yoğun olduğu noktalar ve Çadır Kentlerde çeşme montajlarına devam ediyor.

Resim

Konya’da memba suyu kalitesinde ücretsiz su sağlanan 1024 Tatlı Su Çeşmesinin küçüklerini Hataylıların da hizmetine sunuldu.

Resim

HATAY'DA SU YOK MU? VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Altılı masanın dağılmasının hemen ardından sosyal medyada oluşturulan Hatay'da içe suyu sorunu gündeminin ardından, Hatay Valiliği'nden açıklama geldi. Hatay Valiliği, kentte şebeke suyunun hijyen amaçlı kullanılmasında herhangi bir sorun bulunmadığını ancak, içme suyunda paketli su tüketilmesi gerektiğini açıkladı. "AFAD tarafından bölgeye içme suyu sevkiyatı sürekli olarak yapılmakta olup, yeterli su stokumuz mevcuttur" denilen açıklamada, sosyal medyada bu konuda kara propaganda yapanlar hakkında gerekli cezai işlemler yapıldığı vurgulandı.

Valilik açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: "Hatay genelinde deprem sebebi ile meydana gelen şebeke arızaları ekiplerimizin yoğun çalışmaları sonucu giderilmiştir. Hijyen amacıyla şebeke suyunun kullanılmasında herhangi bir sorun bulunmamaktadır. İçme suyu olarak damacana ve şişe su kullanılması gerekmektedir. AFAD tarafından bölgeye içme suyu sevkiyatı sürekli olarak yapılmakta olup, yeterli su stokumuz mevcuttur. Sosyal medyada bu konuda kara propaganda yapanlar hakkında gerekli cezai işlemler yapılmaktadır."

SOSYAL MEDYADA #HATAYDASUYOK GÜNDEMİ!

suhatay.jpg

Resim

Resim

Resim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.