Hamas ile Fetih arasındaki anlaşmazlıklar

Hamas ile Fetih arasındaki anlaşmazlıklar

Hamas Sözcüsü Kasım:- "Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, Gazze'ye yönelik cezalandırıcı uygulamalarını sürdürmede ısrar ettiği açıktır. Bu da Abbas'ın Filistin Ulusal Uzlaşı Hükümeti'nin tamamlanmasını reddettiği anlamına geliyor"

GAZZE (AA) - Hamas, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Gazze Şeridi'ne yönelik "cezalandırıcı uygulamalarını" ısrarla sürdürdüğünü belirtti.

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, Gazze'ye yönelik cezalandırıcı uygulamalarını sürdürmede ısrar ettiği açıktır. Bu da Abbas'ın Filistin Ulusal Uzlaşı Hükümeti'nin tamamlanmasını reddettiği anlamına geliyor." dedi.

Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın Gazze Şeridi ile Batı Şeria'yı birbirinden ayırdığını savunan Kasım, Ramallah yönetiminin uygulamaları sonucu Gazze'deki durumun trajik bir hal aldığı değerlendirmesinde bulundu.

Kasım, Gazze'deki İdari Komitesi'nin ise Filistin hükümetinin sorumluluğundan kaçtığı işleri yürütmek üzere kurulduğunu yineledi.

Filistin hükümetinin söz konusu uygulamaları yerine getirmeye kararlı olduğunu daha önce dile getiren Filistin Devlet Başkanı Abbas, Fetih üyelerini de etkileyen uygulamaların Hamas Hareketini mevcut ayrılığı sonlandırmaya, İdari Komitesi’ni lağvetmeye ve Gazze Şeridi’nin yönetimini Ulusal Uzlaşı Hükümeti'ne teslim etmeye zorlamayı amaçladığını savunmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler