Halk oylamasına doğru

Halk oylamasına doğru

Bahçelievler Sivil Düşünce ve Milli Duruş Platformu üyeleri, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında "evet" oyu vereceklerini açıkladı

İSTANBUL (AA) - Bahçelievler Sivil Düşünce ve Milli Duruş Platformu üyeleri, anayasa değişikliğinin halk oyuna sunulacağı 16 Nisan'da "evet" oyu kullanacaklarını bildirdi.

Platform tarafından Bahçelievler Belediyesi Nurettin Topçu Sahnesinde düzenlenen toplantıda, 600 sivil toplum kuruluşu adına 140 çatı örgütün imzasıyla yayınlanan "Milletin Sesi Bildirgesi" açıklandı.

Bildirgeyi okuyan Platform Sözcüsü Yusuf Yıldırım, ilçede faal 600 vakıf, dernek ve düşünce kuruluşunu temsilen 140 çatı örgütle üç hafta süren istişareleri neticesinde 16 Nisan'daki halk oylaması için "Milletin Sesi Bildirgesi" adıyla bir metin kaleme almayı kararlaştırdıklarını dile getirerek, metinde imzası bulunan sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.

Bildirgede, Türkiye'de ilk kez 1876'da halkın iradesine karşı çıkıldığı, 1960, 1980 ve 28 Şubat'ta da çeşitli vesilelerle halkın milli reflekslerine mani olunduğu aktarıldı.

"Derdi millet olanın kararı 'evet' olur." sloganıyla yayınlanan bildirgede, şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye, kendi anayasasını da kendi yönetim şeklini de kendisi yapacak güçtedir. Biz; ilhamını sömürgeci Batı'dan değil, kendi tarihinden ve istikbalinden alan bir devlet düzeni ile adına dünya denen alemde süper güç olmaya muvaffak olacağız. Bu sebepledir ki bizi ithal vesayetin zilleti altında bırakan devşirme anayasa ve buna bağlı devlet düzeninin üzerimize serptiği ölü toprağından silkinip kendi ruh kökümüz ile beslenen yerli ve milli anayasaya; devlet-i ebed müddet için ve dahi 15 Temmuzların artık yaşanmaması ve Ömer Halisdemir'lerin ruhunun şad olması için bütün bir Bahçelievler ve topyekun millet olarak 'evet' diyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler