Halk oylamasına doğru

Halk oylamasına doğru

Şırnak'taki 44 sivil toplum kuruluşu temsilcisi, 16 Nisan'daki cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin halk oylamasında "Evet" oyu kullanacaklarını açıkladı

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'taki 44 sivil toplum kuruluşu temsilcisi, 16 Nisan'daki halk oylamasında, "Evet" oyu kullanacaklarını açıkladı.

Aralarında Memur-Sen, Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu (Cihannüma) ve İmam Hatipliler Derneğinin (ÖNDER) de bulunduğu 44 sivil toplum kuruluşu, Türkçe, Kürtçe ve Arapça "Evet" yazılı pankart astı.

Sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Memur-Sen İl Başkanı Abdullah Çatı, ülkenin, 16 Nisan’daki halk oylamasını tarihi bir fırsat olarak gördüklerini söyledi.

Türkiye'nin 2023 yılı hedeflerine ulaşmasının yolunun halk oylamasından geçtiğini belirten Çatı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"93 yıllık cumhuriyet tarihinde 65 hükumet ve 1,5 yıl hükmetme süreleri vardı. Bu yüzden istikrar adına, umutlar adına uzun hükumetler dönemi başlayacak. Bu ne olduğu belli olmayan sistemden cumhurbaşkanlığı sistemine geçmek tabii ki son derece önemli ve bir o kadar da gereklidir. Bizler halen 27 Mayıs 1960’ın faturasını ödüyoruz. Bu anayasa bir darbe anayasasıdır. Anayasamızı milletin ruhu oluşturmalıdır. Kendi vesayetlerini korumak için darbecilerin yaptığı bugünkü anayasamız, inşallah 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması ile birlikte egemenliği tam manasıyla kayıtsız şartsız milletin anayasasına bırakacaktır."

Anayasa reformunun, sistemin önünü açacağına inandıklarını dile getiren Çatı, halk oylamasında ekonomik, siyasi istikrar, siyasi bağımsızlık, huzur ve kardeşlik için 'Evet' diyeceklerini aktardı.

- Hollanda'nın skandal tavrı

Çatı, Hollanda'nın skandal tavrına da tepki gösterdiklerini belirtti. Halk oylamasında olumlu bir sonuç çıkmasına engel olunduğunu dile getiren Çatı, "Avrupa, ülkemizdeki istikrarı yok etmek, önümüzde vatandaşımızın tercihi olacak 16 Nisan’daki referandumu işletemez hale getirmek amacıyla bizi sıkıştırmaya çalışıyorlar. Referandumdan olumlu bir sonuç çıkması için engel olmaya çalışıyorlar. Biz bir aşiretiz. Dışarıdan bir saldırı olduğunda içerideki husumeti unuturuz. İçerideki küçük kırgınlık ve dargınlıkları bir tarafa bırakırız. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak, Şırnaklılar olarak kendi içimizdeki kırgınlıkları bir tarafa bırakıp, bugün Avrupa zalimlerinin saldırısına karşı yekvücut olma durumundayız. Bu da bunu gösterdi ki 'Evet' demek zorundayız. Referandumda da ülkemizin geleceği için güzel bir sonuç alacağımızı düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler