Halk oylamasına doğru

Halk oylamasına doğru

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mehmet Saygılı, 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması çalışmaları...

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mehmet Saygılı, 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması çalışmaları kapsamında gençlerle bir araya geldi.

AK Parti il binası toplantı salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Saygılı, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin "evet" kararının çıkacağını söyledi.

Gençlere geleceği hazırlamanın Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinin en önemli ve öncelikli görevlerinden birisi olduğunu belirten Saygılı, "AK Parti hükümetlerinden önceki dönemde gençlere verilen önem ve onlara tanınan yaşam hakkı bugünle kıyaslandığında oldukça gerilerdeydi. Bugünün gençleri ülkede 15 yıllık AK Parti iktidarı olduğu için koalisyon ve enflasyon kelimelerinden çok bir şey anlayamayabiliyor. Oysa bu kelimelerin anlamlarını bilen insanlar getirilmek istenen sistemin gerekliliğini çok iyi anlıyorlar. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bugün için gerekli olmakla birlikte yarının Türkiye’si için büyük ehemmiyet arz etmektedir. Genç nesillerimiz yarının Türkiye’sini yönetecek insanlar olarak bugün siyasetin içerisinde var oluyorlar. Bu da ülkemizin geleceğini garanti altına almak demektir." diye konuştu.

Akçay ise milletin bekası, devletin 2023-2053-2071 hedefleri için anayasa değişikliğini millete anlatacaklarını ve 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin "evet" kararının çıkacağını ifade etti.

Gençlerin bu ülkenin geleceği olduğunu vurgulayan Akçay, şöyle konuştu:

"Gençlerimiz mutlu ve gelişmiş bir Türkiye’nin umududur. Şimdi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ülkemizin geleceğinin garantisi olan gençlerimize 18 yaşında seçme ve seçilme hakkı tanınıyor. Yarının Türkiye’sini yönetecek olan gençlerimize 18 yaşında siyaset yapma ve temsil etme hakkı tanınıyor. Bu yasa tasarısı başta Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın olmak üzere AK Parti kadrolarının gençliğe olan güvenini bir kere daha ortaya koyuyor. Gelecekte ülkemizi yönetecek olan gençlerimizi bugün ülkenin idaresine ortak etmek gelecek için son derece önemlidir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler