Halep'teki sivillere yönelik saldırılara tepkiler

Halep'teki sivillere yönelik saldırılara tepkiler

Ürdün'deki İhvan, Arap ülkelerine ve İslam dünyasına, Halep'teki saldırılar karşısında üzerine düşen "insani sorumluluğu" üstlenmesi çağrısında bulundu- İhvan:- "Halep'te yaşananlar, zulme karşı duran, özgürlük ve onur talep eden Suriye halkının ilk günde

AMMAN (AA) - Ürdün'de Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), Arap ülkelerine ve İslam dünyasına, Suriye'nin Halep kentinde sivillere yönelik saldırılar karşısında üzerine düşen "insani sorumluluğu" üstlenmesi çağrısında bulundu.

İhvan'ın Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Arap ülkeleri ve İslam dünyasındaki yönetimlerden, Suriye topraklarını işgal eden Rusya ve İran'ın ölüm mekanizmalarının mahvettiği kardeş Suriye halkına yönelik saldırıların durdurulması ve kardeşlerimize desteğin sağlanması için her türlü siyasi ve diğer mekanizmaları hayata geçirmesini talep ediyoruz." denildi.

Açıklamada, "Halep'te yaşananlar, ilk günden bu yana zulme karşı duran, özgürlük ve onur talep eden Suriye halkının karşısında duran uluslararası toplumun alnında bir kara lekedir" ifadesine yer verildi.

Bu vahşi saldırının durdurulması için Batı başta olmak üzere tüm halkların harekete geçerek dünyadaki yönetimlere baskı yapması ve geniş katılımlı gösteriler düzenlenmesi çağrısında bulunulan açıklamada, Suriye'deki muhalif gruplardan da kendi aralarındaki anlaşmazlıkları bir kenara bırakıp Suriye halkının çıkarlarını öncelemesi istendi.

Açıklamada, Halep halkına seslenilerek, şu ifadeler kullanıldı:

"Siz Allah'tan başkasının önünde eğilmediniz. Bu iftihar size yeter. Zafer Allah'ın izniyle sizinledir. Özgür halklar, kimliğini, vicdanını ve medeniyetini hedef alan savaşa teslim olmaz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler