Halep'teki sivillere yönelik saldırılara tepkiler

Halep'teki sivillere yönelik saldırılara tepkiler

AB Komisyonu Üyesi Stylianides:- "Bu iğrenç davranışlar insanlık için yüz karasıdır. Bunu yapanlar hesap vermek zorundadır”- “Doğu Halep’te aralarında kadın ve çocukların olduğu yaşam mücadelesi veren sivillere karşı gerçekleştirilen vahşet haberleri karş

BRÜKSEL (AA) - AB Komisyonu İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden Sorumlu Üyesi Christos Stylianides, Suriye'de yaşanalara ilişkin, "Bu iğrenç davranışlar insanlık için yüz karasıdır. Bunu yapanlar hesap vermek zorundadır.” ifadesini kullandı.

Stylianides, Halep'ten gelen katliam haberleriyle ilgili, “Doğu Halep’te aralarında kadın ve çocukların olduğu yaşam mücadelesi veren sivillere karşı gerçekleştirilen vahşet haberleri karşısında dehşete kapıldım.” açıklamasında bulundu.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (OHCHR) verilerine göre, dünden beri Halep’te, rejim ve rejim yanlısı güçlerce aralarında kadın ve çocukların da olduğu 80 kişinin öldürüldüğünü anımsatan Stylianides, 100’ün üzerinde çocuğun ağır saldırılar sonrasında enkaz altında kaldığını bunun yaşanan trajediyi arttırdığını kaydetti.

Stylianides, söz konusu eylemlerin doğrulandığı takdirde bariz bir şekilde uluslararası hukuka aykırı olduğuna dikkati çekerek, "Bu iğrenç davranışlar insanlık için yüz karasıdır. Bunu yapanlar hesap vermek zorundadır." ifadelerini kullandı.

İnsan haklarına ve uluslararası hukuka göre sivillere, insani yardım ve sağlık görevlilerine korunma sağlanması gerektiğini hatırlatan Stylianides, bütün tarafların bu yükümlülüğe uygun davranası gerektiğini belirtti.

Stylianides, uluslararası toplumu beraber durmaya ve Suriye halkını koruma çabalarına katkı sağlamaya çağırdı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler