Halep'teki saldırılara tepkiler

Halep'teki saldırılara tepkiler

İtalya Dışişleri Bakanı Gentiloni:- "Rusya'nın Esed rejimi üzerinde olumlu etkileri olacağı iddiasında bulunmuştuk ama bunun böyle olmadığını dikkate almak zorundayız"- Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault:- (Rusya ve İran'a yönelik yaptırım)"Öncelik yaptırım

PARİS (AA) - İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, Halep saldırılarını gerçekleştiren Esed rejimine destek veren Rusya'ya ilişkin, "Rusya'nın Esed rejimi üzerinde olumlu etkileri olacağı iddiasında bulunmuştuk ama bunun böyle olmadığını dikkate almak zorundayız." dedi.

Gentiloni, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault ve Alman mevkidaşı Frank-Walter Steinmeier ile İtalya'nın başkenti Roma'da bir araya geldi.

Görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Gentiloni, Halep'teki bombardımanlara ilişkin, "Son haftalardaki bombardımanlar, Beşar Esed'in bütün bir şehri 300 bin yaşayanı ile birlikte yok etmeye karar verdiği izlenimini veriyor. Bu davranışa verilen destek kabul edilemez. Rusya'nın Esed rejimi üzerinde olumlu etkileri olacağı iddiasında bulunmuştuk ama bunun böyle olmadığını dikkate almak zorundayız." diye konuştu.

Ayrault ise Halep'teki durumun "dayanılmaz" bir hal aldığını ve bölgede bir ateşkes sağlanması gerektiğini söyledi. Bakan Ayrault, Rusya ve İran'a yönelik bir yaptırım uygulanma ihtimaline ilişkin bir soruyu ise "Öncelik yaptırım için yaptırım yapma sarmalına girmek değildir." şeklinde yanıtladı.

Suriye'nin Halep kentinde çatışmaların durmasını ve askeri uçakların kent üzerinde uçuşuna son verilmesini içeren BM Güvenlik Konseyi (BMGK) karar tasarısı, Rusya tarafından veto edilmişti.







AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :