Halep'te sivillere yönelik saldırılara tepkiler

Halep'te sivillere yönelik saldırılara tepkiler

Muğla'da sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerin temsilcileri ile vatandaşların katılımıyla Halep'te sivillere yönelik saldırılar ile İstanbul'daki terör saldırısı protesto edildi

MUĞLA (AA) - Suriye'nin Halep kentinde sivillere yönelik saldırılar ile İstanbul'daki terör saldırısı Muğla'da protesto edildi.

Sivil toplum kuruluşu, dernek ve siyasi parti üyeleri Kurşunlu Camisi önünde bir araya geldi. Ellerinde Türk bayrakları ile toplanan vatandaşlara seslenen Muğla Valisi Amir Çiçek, terör örgütlerinin ve vatan hainlerinin vatana, millete, bayrağa zarar veremeyeceğini söyledi.

15 Temmuz'da darbecilerin girişimlerinin başarısız olduğunu hatırlatan Çiçek, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan demokrasi için, vatan için, millet için 'Ben de sizlerle beraberim' diyerek vatandaşlarımızı meydanlara davet ettiğinde, vatandaşlarımız ellerinde bayrak ve tekbirlerle meydanlara koştular. Vatan hainleri duysunlar ki bu vatana, bu millete, Türkiye Cumhuriyeti devletine hiçbir şey yapamayacaksınız çünkü bu milletin evlatları, yöneticileri, sivil toplum kuruluşları ve her kesimi vatanı, milleti, devleti ve bayrağı için canlarını vermeye hazırdır." dedi.

Halep'te insanlığın katledildiğini hatırlatan Çiçek, "Orada yaşanan zulme sessiz kalmamalıyız. Halep'te günahsız insanları öldürenlerin karşılarında Türk milleti var. Muğla'da sivil toplum kuruluşlarımıza masum insanların sesini duyurmak amacıyla bu etkinliği düzenledikleri için teşekkür ediyorum. Hainlere karşı sesiniz daima gür olsun." diye konuştu.

Daha sonra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de yaptıkları konuşmalar ile saldırıları ve terörü lanetledi.

Konuşmaların ardından Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak, Halep'te sivillere yönelik saldırılarda hayatını kaybedenler ile İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan polis memuru ve siviller için dua etti.

Daha sonra vatandaşlara lokma dağıtıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler