"Halep'e Yol Açın" kampanyası

"Halep'e Yol Açın" kampanyası

Elazığ'da aktivistleri taşıyan 5 otobüs ve 20 araçtan oluşan konvoy, bölgeye hareket etti

ELAZIĞ (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca başlatılan "Halep'e Yol Açın" kampanyası kapsamında, 5 otobüs ve 20 araçtan oluşan konvoy, Halep'e gitmek üzere Elazığ'dan yola çıktı.

İHH Elazığ İnsani Yardım Derneği ve Memur Sen'in ortaklaşa organize ettiği 5 otobüs ve 20 araçtan oluşan konvoydaki yaklaşık 300 kişi, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'na hareketleri öncesi Elazığ İstasyon Meydanı'nda bir araya geldi.

İHH Elazığ İnsani Yardım Derneği Başkanı Erdal Altunbaş, yaptığı açıklamada, İHH genel merkezinin başlattığı "Halep’e Yol Açın" insanlık konvoyuna dahil olmak üzere yola çıkacaklarını söyledi.

Sabah saatlerinde Cilvegözü Sınır Kapısı'nda olacaklarını belirten Altunbaş, "Cilvegözü’ndeki insanlık konvoyuna dahil olacağız. Orada protestomuzu gerçekleştirip insanlığın uyarılması ve dikkati Halep’e çekmek için bu etkinliğin içerisinde olacağız. Yapacağımız bu etkinlik dünyada ses getirecek. Suriye’de barış ve huzur hakim olacaktır diye ümit ediyoruz." diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından konvoy yola çıktı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :