"Halep'e Yol Açın" kampanyası

"Halep'e Yol Açın" kampanyası

Trabzon'da toplanan gıda ve giyecek malzemeleri, vatandaşların da katılımıyla Reyhanlı'daki Cilvegözü Sınır Kapısı'na doğru yola çıktı

TRABZON (AA) - Trabzon'da "Halep'e Yol Açın" kampanyası kapsamında toplanan yardım malzemeleri, konvoy halindeki araçlar ile Reyhanlı'daki Cilvegözü Sınır Kapısı'na gönderildi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği tarafından başlatılan ve Trabzon Büyükşehir Belediyesinin de destek verdiği kampanya kapsamında toplanan yardım malzemelerinin, vatandaşların da katıldığı konvoy eşliğinde yarın Cilvegözü Sınır Kapısı'nda olması bekleniyor.

Yenimahalle Fuar Alanı'nda gerçekleştirilen uğurlama törenine, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İHH Trabzon Şube Başkanı Zühtü Kalma, Ensar Vakfı Trabzon Temsilcisi Ömer Topaloğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, burada yaptığı açıklamada, ümmetin ayağa kalkmasıyla dünyaya barış geleceğini söyledi.

Kampanyaya destek veren hayırseverlere teşekkür eden Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:

"Müslümanların birliği, beraberliği ve emsal anlayışı ile Halep'teki katliama göz yummayan Trabzonumuzdan Allah razı osun. Bu aziz millet, vatanın sathında ayağa kalkmış durumda. Biz bir ve beraberiz. Zulüm nerede olursa olsun mazlumların yanında yer alarak her zaman dünyanın her yerine yardımlarını ulaştıran, insan sevgisini medeniyeti taşıyan İslam anlayışı ile birlikte hareket eden herkesten Allah razı olsun. Yolunuz açık olsun. Katkıda bulunan herkese şükranlarımızı arz ediyoruz. Bu ümmetin ayağa kalkmasıyla birlikte dünyaya barış gelecektir."

İHH Trabzon Şube Başkanı Kalma da Suriye'de dünyanın gözü önünde sistematik bir katliam gerçekleştirildiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Saldırıların başladığı günden buyana Suriye'ye yönelik yardımlarını aralıksız sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı dünyanın sessiz kaldığı Halep'teki insani krize dikkat çekmek amacıyla bir kara konvoyu hazırlamıştır. Biz de Trabzon olarak kardeşlerimize destek için, zalimlerin karşısında olduğumuzu göstermek için, onların kurduğu düzeni tanımadığımızı göstermek için, birçok STK, dernek ve vakıf ile bu konvoya dahil olduk. Trabzon halkının, esnafın, Büyükşehir Belediyesi ve kurumlarımızın destekleriyle kuru gıda, temizlik malzemeleri, bebek maması, bebek bisküvisi, çocuk bezi, battaniye, kullanılmamış giysi, atkı, bere, ayakkabı, ilaç gibi insani yardım malzemelerinden oluşan bir tır oluşturduk. Pazartesi gününe kadar yardım yapmak isteyen vatandaşlarımız, kuruluşlarımız Cemal Kamacı Spor Kompleksi'ne yardımlarını bırakabilirler. İnşallah cumartesi günü Reyhanlı Cilvegözü Sınır Kapısı'nda düzenlenecek programa katılıp, burada oluşturulan kamplarda Halep'ten gelen kardeşlerimizle birlikte olacağız."

Konuşmaların ardından konvoy, dualar eşliğinde Cilvegözü Sınır Kapısına ulaşmak üzere hareket etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :