Halep için "tek ses" oldular

Halep için "tek ses" oldular

Suriye'deki iç savaştan en çok etkilenen bölgeler arasında yer alan, insanlık dramının en ağır yaşandığı Halep'teki katliama tepki göstermek amacıyla bir araya gelen Gaziantep, Niğde ve Adana'dan 5 yerel radyocu, Halep'e ses olabilmek için ortak yayın baş

GAZİANTEP (AA) - FERİDE PELİN İNAL - Suriye'de 6 yıldır devam eden iç savaştan en çok etkilenen bölgeler arasında yer alan, insanlık dramının en ağır yaşandığı Halep'in sesini dünyaya duyurmak amacıyla Gaziantep, Niğde ve Adana'dan 5 yerel radyocu, ortak program başlattı.

Her geçen gün yaşamın zorlaştığı, insanların büyük acılar içinde kaybolan çocuklarını ararken hayatını kaybettiği, yürekleri parçalayan dramlara sahne olan Halep'in sesi olmak isteyen bir grup radyocu, ortak yayın yapmak üzere bir araya geldi.

Gaziantep'ten Şafak ve Davet, Niğde'den Umut, Adana'dan da Barış ve Vuslat radyolarında yıllardır vatandaşın sesini duyuran 5 radyocu, Suriye'de yaşanan acılara dikkati çekmek için "Halep'in sesi" programı hazırladı.

Gaziantep Şafak Radyo Program Yapımcısı Adil Yeter, Halep'te yaşanan zulme dikkati çekmek istediklerini söyledi.

Halep'te yaşananlara sessiz kalmak istemedikleri için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirten Yeter, "Adana Barış radyodan arkadaşlar Halep'e ses olmamız gerektiğini söyledi. Biz de yapabileceklerimiz konusunda istişare ettik. Diğer illerden arkadaşlarla bağlantı kurduk. Adana, Gaziantep ve Niğde'den 5 radyo sunucusu olarak ortak yayın yapmaya karar verdik. Bir hafta boyunca program yapma kararı aldık." dedi.

Ortak yayında her gün bir radyonun Halep'te yaşananları aktarabilecek konukları ağırladığını anlatan Yeter, 5 radyoda da aynı saatte aynı programın yayınlandığını, böylece hem Niğde hem Adana hem de Gaziantep'teki vatandaşların bu programı dinleyebildiğini ifade etti.

- "Tüm medya kuruluşlarının desteğini bekliyoruz"

Suriye'de, özellikle son günlerde Halep'te insanlık suçu işlendiğine dikkati çeken Yeter, yaptıkları programlarla yaşanan acıları duyurmaya çalıştıklarını kaydetti.

Müslüman, Yahudi, Hristiyan kim olursa olsun insanların öldürülmesinin bir suç olduğuna işaret eden Yeter, şunları söyledi:

"Buradaki amacımız Halep'te yaşanan zulme 'dur' demek. Orada bir katliam yaşanıyor. Irkı, dini, mezhebi ne olursa olsun insanların öldürülmesi büyük bir suç. Biz de yaptığımız yayınlarda kanaat önderlerini, Suriyeli sivil toplum kuruluşu temsilcilerini yani Halep'e ses olacak kişileri konuk alıyoruz. Programa katılan radyo sayısını arttırmak istiyoruz. Ne kadar çoğalırsak, sesimizi o kadar güçlü çıkar. Programla ilgili çok iyi geri dönüşler alıyoruz. Mesela İyilikder Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Suriye Koordinatörü Mahmut Kaçmazer programı dinlediğinde çok sevinmiş, bizim gönüllü olarak bu işi yapmamızın Halep'teki insanları çok mutlu edeceğini söylemişti. Ben umut ediyorum ki programlar devam eder. Halep'te yaşanan bu dramın duyulabilmesi için diğer radyo temsilcilerinin de medya kuruluşlarının da desteklerini bekliyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :