Hakkari'deki terör saldırısına tepkiler

Hakkari'deki terör saldırısına tepkiler

Sakarya, Kocaeli, Bartın, Karabük, Zonguldak, Düzce ve Bolu'daki bazı sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri saldırıyı kınadı

SAKARYA (AA) - PKK terör örgütünün Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde düzenlediği ve 10'u asker 18 kişinin şehit düştüğü terör saldırısı, Sakarya, Kocaeli, Bartın, Karabük, Zonguldak, Düzce ve Bolu'daki bazı sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri tarafından kınandı.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırıların terör örgütlerinin bölgedeki son çırpınışları olduğunu ve mücadelenin sürdüğünü, hainlerin bir an evvel Türkiye sınırlarından temizlenmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin kalkınma ve büyümesinin, hedeflerine ulaşmasının önünde duran terör meselesinin de güçlü bir mücadele ile ortadan kaldırılacağına inandığını belirten Kösemusul, şunları kaydetti:

"Son olarak Hakkari Şemdinli’de yaşanan, terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen hain saldırıda şehit olan 10 asker ve 8 sivil için derin bir üzüntü yaşıyoruz. Ülkemizin ve milletimizin huzurunu bozmak, birlik ve kardeşliğe kastla yaşanan gelişmeleri baltalamak, kargaşa ve kaos ortamı oluşturarak ekonomik ve siyasi istikrarı bozmak isteyen Türkiye düşmanlarının maşaları olan PKK, DAEŞ, FETÖ ya da farklı harflerle kurulan ama amaçları aynı olan terör örgütleri saldırılarına devam ediyor."

- "Teröre karşı verilen destansı mücadele sekteye uğramayacaktır"

Kösemusul, iş dünyasının terörle mücadele noktasında devletin uygulama ve yaptırımlarına destek verdiğini belirterek, bu mücadelede tüm kurumların yer alarak sorumluluklarını yerine getirmesinin gerektiğini vurguladı.

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Semih Barış da milletin birlik ve beraberliği ile ülkenin demokratik düzenini hedef alan, yüreklere ateş düşüren bu hain saldırıyı tüm kalbi duygularıyla lanetlediğini belirtti.

Barış, bu saldırıların Türk devletini ve milletini daha güçlü bir şekilde bir araya getirmekten başka bir işe yaramayacağını vurgulayarak, "Sivil ya da asker, ne olursa olsun vatan için yaşamını yitirenler şehit, yaralılarımız da gazidir. Güvenlik güçlerimizin teröre karşı verdiği destansı mücadele asla sekteye uğramayacaktır." ifadelerini kullandı.

Devlet, hükümet ve güvenlik güçlerinin sonuna kadar yanlarında olduklarını bildiren Barış, "Kocaeli iş dünyası adına bu menfur olayı bir kez daha lanetliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı, gazilerimize de acil şifalar diliyorum." açıklamasında bulundu.

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ise teröristlerin hain emellerine ulaşamayacaklarını vurgulayarak, "Artık yeter diyorum. Bu terörü oluşturanlar insan olamaz." dedi.

- "Terör saldırıları, bölgesel kalkınmanın önündeki en büyük engel"

Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kanca da vatandaş ve askerlerin şehit olduğu Hakkari'deki terör saldırısını şiddetle kınadığını bildirdi.

"İçinde bulunduğumuz dönemde teröre karşı birlik, beraberlik ve sağduyu içinde ortak hareket etmek her zamankinden daha da büyük önem taşıyor." ifadelerini kullanan Kanca, "Ülkemizdeki huzur ve istikrar ortamını hedef alan bu hain saldırılar, aynı zamanda bölgesel kalkınmamızın da önündeki en büyük engeldir." değerlendirmesinde bulundu.

Organize Sanayi Bölgeleri Derneği (OSBDER) ve Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım da milletin birlik ve beraberliğine, ülkenin huzuruna kasteden menfur saldırıyı şiddetle kınadığını bildirdi.

Şemdinli'deki menfur saldırıda şehit olanlara Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileyen Yıldırım, şunları kaydetti:

"Daha güvenli, daha huzurlu ve daha müreffeh bir gelecek için acilen bir şeyler yapmalıyız. Atatürk'ün bizlere bu cumhuriyeti emanet ederken Gençliğe Hitabesi'nde söylediklerini asla unutmadan devletimizle, tüm kurum ve kuruluşlarımızla hep birlikte el ele vererek, terörün karşısında dimdik durabilme gücünü göstermeliyiz. Göstereceğimiz dayanışma ve kararlılığın teröre vereceğimiz en büyük ve en anlamlı cevap olacağını düşünüyorum." diye konuştu.

- "Türk milleti dimdik ayakta durmaya devam edecektir"

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Halil Balık ise gazetecilere yaptığı açıklamada, askeri kontrol noktasına bomba yüklü araçla kalleşçe düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınadı.

"Bu kalleşler asla amacına ulaşamayacak, bizlerin birlik ve bütünlüğünü bozamayacaklardır." diyen Balık, şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemizin geleceğini karartmak isteyen eli kanlı terör örgütü karşısında, Türk milleti dimdik ayakta durmaya devam edecektir. Bu kutsal topraklar için, millet için, devlet için ve bölünmez bütünlüğümüz için tıpkı kendisinden önceki binlerce şehidimiz gibi canını hiç tereddüt etmeden feda eden bu kahraman evlatlarımızla gurur duyuyoruz. Tüm aziz şehitlerimize rahmet, ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce milletimize başsağlığı diliyor, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum."

AK Parti Karabük İl Başkanı Timuçin Saylar da "Arkasına Türkiye'nin büyümesinden rahatsızlık duyan bazı güçleri alan maşaların gerçekleştirdiği hain saldırıların asla kendilerini yıldırmayacağını" belirterek, "Bu saldırıların hesabı devletimiz tarafından sorulacaktır. Hepimize düşen görev birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmektir. Bu hainler asla emellerine ulaşamayacaklar." değerlendirmesinde bulundu.

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Tuncay Özcan da terör örgütlerinin Türkiye'nin huzuru ve güvenliğini tehdit etmek amacıyla her türlü yola başvurduğunu vurguladı.

Bu örgütleri kullanan "dış güçlerin" varlığına işaret eden Özcan, şunları kaydetti:

"Ülkemizin yükselişi, dünyada söz sahibi olması birçok başka güçleri rahatsız etmiştir. Bu güçler bazı iş birlikçileri ve terör örgütleri aracılıyla bunu engellemeye çalışmaktadır. Biz bir ve beraber olduğumuz sürece bunu kimse engelleyemeyecek. Bunu 15 Temmuz darbe girişiminde gösterdik, yine göstereceğiz. Her defasında derslerini alıp gidecekler. Milletimizin başı sağ olsun. Şemdinli'deki saldırıyı bir defa daha kınıyor, şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum."

- "Terör, alçakça ve iğrenç yüzünü göstermiştir"

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Mustafa Yavuz ve Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da Hakkari'deki terör saldırısını kınadı.

Demirci, GMİS Yönetim Kurulu adına yaptığı açıklamada, Türkiye'nin alçakça düzenlenen yeni bir terör saldırısının acısını yaşadığını belirterek, şunları ifade etti:

"Aynı zamanda 27 kişinin de yaralanmasına sebep olan terör saldırısı milletimizi üzüntüye boğmuştur. Bu hain saldırıda da terör asker ve sivil farkı gözetmeksizin alçakça ve iğrenç yüzünü göstermiştir. Hakkari'de meydana gelen bu alçakça saldırı, terörün ülkemizin birlik ve bütünlüğü ile halkımızın huzur ve güvenine yönelik olduğunu bir kez daha göstermiştir. Hain saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun."

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Çakır da Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki terör saldırısını kınadı.

Çakır, yaptığı yazılı açıklamada, terör örgütü PKK'nın patlayıcı yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit düşen 10 asker arasında Yığılca ilçesinden Jandarma Er Erkan Özdemir'in yer aldığını anımsatarak, "Evlatlarımızın acısı yüreklerimize ateş gibi düşmüştür. Hain şer odakları vatanımıza, birliğimize ve dirliğimize kastetmektedirler. Bu büyük millet bugüne kadar olan tüm belalardan kurtulmasını bildiği gibi bundan sonra da ayakta kalmayı ve bu şer odaklarını dağıtmasını bilecektir. Milletimiz muktedirdir. Gencecik evlatlarımız vatanları için canlarını ortaya koymakta, vatan uğruna şehit olmaktadır. Bu vatan ve bu millet kendilerine minnettardır." ifadelerini kullandı.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş de terör saldırısını kınayarak, "Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde bulunan askeri kontrol noktasına gözü dönmüş bölücü terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırı sonucu 10 askerimizin yanı sıra 8 sivil vatandaşımızın şehit olması, tüm ulusumuzu bir kez daha üzüntüye boğdu, yüreklerimizi yaktı." dedi.

"Biz iş dünyası olarak devletimizin, milletimizin birliğine, beraberliğine yönelmiş her türlü tehdidi, terörü şiddetle lanetliyoruz." diyen Ateş, "Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da millet olarak, kaynağı ve amacı ne olursa olsun, her türlü terörün karşısında dimdik durmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :