Hak-İş'ten Asgari Ücret Tespit Komisyonu’na itiraz

Hak-İş'ten Asgari Ücret Tespit Komisyonu’na itiraz

Emeğin Evrensel Gücü Hak-İş" temasıyla Ankara'da düzenlenen toplantıda, Hak-İş Konfederasyonu'nun il başkanları, Filistin'e yapılan yardım kampanyası ve çalışma hayatındaki sorunlar üzerine önemli değerlendirmelerde bulundu.

Ankara'da düzenlenen Hak-İş İl Başkanları Toplantısı'nda, "Emeğin Evrensel Gücü Hak-İş" temasıyla bir araya gelen Hak-İş Konfederasyonu'nun il başkanları, önemli konuları masaya yatırdı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantıda, Cumhuriyetin 100. yılı, Hak-İş'in 48. yılı ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde Filistinli kadınlar için düzenlenen yürüyüşten görüntülerin yer aldığı bir video gösterimi gerçekleştirildi.

Hak-İş Genel Başkanı, toplantıda yaptığı konuşmada, Hak-İş'in işçi haklarını korumak adına kararlı ve azimli bir mücadele sürdürdüğünü vurguladı. Konfederasyonun yeni döneminde kurulan Hak-İş Akademisi'ne de değinen Genel Başkan, bu akademinin çalışma hayatının sosyal ekonomik sorunlarını tespit etmek amacıyla önemli araştırmalara imza atacağını belirtti.

Filistin meselesine de değinen Genel Başkan, Gazze'ye yapılan yardımların ardından konfederasyonun yönetim kurulu tarafından geniş kapsamlı bir yardım kampanyası başlatıldığını ifade etti. Bu kampanyaya sendikaların yanı sıra üyeler ve çalışanların da destek verdiğini belirten Genel Başkan, toplamda 10 milyon liranın üzerinde bir yardım miktarına ulaşıldığını açıkladı.

Genel Başkan Arslan, toplantıda ayrıca Hak-İş'in Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapısına yönelik itirazlarını dile getirerek, bu yapının demokratik olmadığını ve işçi hareketini temsil etme konusunda yetersiz olduğunu belirtti. Vergi konusunda da ciddi çalışmalar yapma kararlılığına vurgu yapan Arslan, mevcut vergi sisteminin adaletsiz olduğunu ve değiştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Toplantıya Hak-İş Konfederasyonu'nun 81 ildeki il başkanları ve temsilcileri katılım sağlayarak, çalışma hayatındaki sorunları, beklentileri ve Filistin'e yönelik yardım kampanyasını detaylı bir şekilde ele aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.