Habur'da 15 tabanca ele geçirildi

Habur'da 15 tabanca ele geçirildi

ANKARA (AA) - Habur Gümrük Kapısı'nda gerçekleştirilen operasyonda 15 tabanca ele geçirildi.Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre,...

ANKARA (AA) - Habur Gümrük Kapısı'nda gerçekleştirilen operasyonda 15 tabanca ele geçirildi.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Habur gümrük sahasında devriye görevindeki kaçak istihbarat müdürlüğü personeli, peronlara doğru yürüyen bir şahıstan şüphelenince "Dur" ihtarında bulundu.
İkazlara uymayan şahıs, elindeki poşeti atarak sahadaki TIR yoğunluğu içerisinde koşarak kayboldu. Şahsın yakalanması için gümrük sahası giriş ve çıkışlara kapatılırken, söz konusu şahsın attığı poşet incelemeye alındı. İncelemede çeşitli marka ve modellerde 15 tabanca ile bu tabancalara ait şarjörler ele geçirilirken, patlayıcı düzeneğine benzeyen 3 eşya da kriminal incelemeye gönderildi.
İşlem yapmak için sıra bekleyen kalabalığın içinde yakalanan şahsın, Şanlıurfa doğumlu H. Ş. olduğu tespit edildi. Söz konusu şahsın araç ile Habur gümrük sahasına giriş yaptığı, aracın tarama sistemlerine alınması nedeniyle paniklediği, silahların ele geçirileceğini anlayınca da gizlemeye çalıştığı belirlendi.
Silopi Cumhuriyet Başsavcılığına olayla ilgili suç duyurusunda bulunuldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :