Gürün'de çiftçilere sertifikalı tohum dağıtıldı

Gürün'de çiftçilere sertifikalı tohum dağıtıldı

SİVAS (AA) - Gürün ilçesinde 113 çiftçiye hibeli tohum dağıtıldı.Gürün'de "Bitkisel Üretimi Geliştirme" ve "Yem Bitkileri Üretimini Artırma" projeleri...

SİVAS (AA) - Gürün ilçesinde 113 çiftçiye hibeli tohum dağıtıldı.

Gürün'de "Bitkisel Üretimi Geliştirme" ve "Yem Bitkileri Üretimini Artırma" projeleri kapsamında çiftçilere sertifikalı tohum dağıtım töreni düzenlendi.

Gürün Ulu Cami ününde gerçekleştirilen törende konuşan Gürün Kaymakamı Hicabi Aytemür, Gürün'de tarımın gelişmesi için gereken desteği her zaman verdiklerini, bundan sonra da vermeye devam edeceklerini söyledi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız da çiftçilerle yapılan 3 yıllık sözleşmeye göre, sertifikalı tohumlarla alım garantili üretim yapılacağını belirterek, "Bu kapsamda 1. yıl nohutun yüzde 50'si, 2. yıl hububat tohumunun yüzde 100'ü, 3. yıl da tane baklagiller ve baklagil yem bitkileri tohumlarının yüzde 50'si bakanlığımızca hibe edilecek." diye konuştu.

Konuşmaların ardından 113 çiftçiye, slajlık mısır, adi fiğ ve yonca tohumu ile yüzde 50 hibeli nohut dağıtımı gerçekleştirildi.

Törene daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler