Güney Sudan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Gai'nin Kenya ziyareti

Güney Sudan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Gai'nin Kenya ziyareti

Güney Sudan’da yaşanan krizin, Cumhurbaşkanı Mayardit ile yardımcısı Machar arasındaki güvensizlik ve uyumsuzluktan kaynaklandığı ileri sürüldü

NİROBİ (AA) - Güney Sudan’da yaşanan krizin, Cumhurbaşkanı Salva Kiir Mayardit ile yardımcısı Riek Machar arasındaki güvensizlik ve uyumsuzluktan kaynaklandığı ileri sürüldü.

Güney Sudan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Taban Deng Gai, ziyaret için geldiği Kenya’nın başkenti Nairobi’de düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, ülkesinde yaşanan krizin, Cumhurbaşkanı Mayardit ile yardımcısı Machar arasında güvensizlik ve uyumsuzluktan kaynaklandığını savundu.

Güvenin yok olmasından dolayı Machar’ın Güney Sudan'ın başkenti Cuba’da kaldığı sürede barış anlaşması konusunda hiçbir ilerlemenin kaydedilmediğini ifade eden Gai, aynı devlette iki ordunun bulunmasının ülkede yeniden krizin çıkmasına neden olduğuna işaret etti.

Nairobi’ye gerçekleştirdiği ziyaretinin ana amacının Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta ile görüşerek Güney Sudan’daki durumu anlatmak olduğunu kaydeden Gai, Machar’ın Güney Sudan’a yeniden savaş açmak için Cuba’dan çıkmaya karar verdiğini söyledi.

Kendisi ve beraberindeki grubun barış anlaşmasını uygulamak için Cuba’da kalmaya karar verdiğini dile getiren Gai, hükümetin iki orduyu birleştirme işlemleri başlattığını ve işlemlerin 2017’nin mayıs ayında sona ereceğini aktardı.

Nairobi’ye dün ulaşan Gai, bugün Keyatta ile bir araya gelmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler