Güney Kore Devlet Başkanı Moon'dan "#MeToo"ya destek

Güney Kore Devlet Başkanı Moon'dan "#MeToo"ya destek

Moon: - "#MeToo kampanyasını sonuna kadar destekliyorum"

ANKARA (AA) - Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, cinsel tacize dikkat çekmek amacıyla sosyal medyada başlatılan #MeToo (Ben de) kampanyasına tam destek verdiğini açıkladı.

Yonhap ajansının haberine göre, Devlet Başkanlığı Sarayı "Cheong Wa Dae"den (Mavi Ev) yapılan açıklamada, Moon'un danışmanlarıyla yaptığı toplantıda, cinsel tacize karşı başlatılan kampanyayı desteklediği ve ülkesinde bu suçu işleyenlerin cezalandırılması için ne gerekiyorsa yapılması gerektiğini söylediği bildirildi.

Açıklamada, Moon'un güçlünün zayıf üzerinde baskı kurarak uyguladığı her tür şiddetin cezalandırılması gerektiğine vurgu yaptığı kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Moon, "#MeToo kampanyasını sonuna kadar destekliyorum." ifadesini kullanarak maruz kaldıkları istismarlarla ilgili konuşanlara sonsuz saygı duyduğunu belirtti.

#MeToo" kampanyası, Hollywood'un önde gelen yapım şirketlerinden Miramax'ın kurucusu Harvey Weinstein'ın, aralarında ünlü oyuncuların da bulunduğu çok sayıda kişi tarafından tacizle suçlanmasının ardından başlatılmıştı. Weinstein, New York Times gazetesinin haberiyle gündeme gelen taciz iddialarının ardından ortağı olduğu yapım şirketinin yönetim kurulunca görevden alınmıştı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :