GÜNDEM ÖZETİ / 19 Ekim 2018

GÜNDEM ÖZETİ / 19 Ekim 2018

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İngiltere temasları kapsamında, üniversite topluluğu The Oxford Union'da konuşacak.

(Londra)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Mesleğim var geleceğim var" projesi sertifika törenine katılacak.

(Ankara/10.30)


EKONOMİ

1- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Oyak Renault fabrikasının temel atma törenine iştirak edecek.

(Bursa/10.00)

2- Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Anadolu Ajansı Finans Masası'na konuk olacak.

(Ankara/11.00)

3- TÜİK, eylül ayı konut satış istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

4- TOBB, eylülde kurulan ve kapanan şirketlere ilişkin istatistikleri yayımlayacak.

(Ankara/10.00)

5- AB ülkelerinin büyükelçileriyle çalışma yemeği, TOBB, İKV ve AB Türkiye Delegasyonu iş birliğinde TOBB İkiz Kulelerde gerçekleştirilecek.

(Ankara/13.30)


DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Arnavutluk Dışişleri Bakanı Ditmir Bushati ile görüşecek, iki bakan ortak basın toplantısı düzenleyecek. Çavuşoğlu, daha sonra Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile bir araya gelecek.

- Bakan Çavuşoğlu, Kosova Dışişleri Bakanı Behgjet Pacolli ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek. Çavuşoğlu, daha sonra Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Thaçi ile görüşme gerçekleştirecek.

(Tiran/Priştine)

2- Avrupa Birliği ve Asya ülkelerinden liderlerin katılımıyla 12. Asya-Avrupa Buluşması (ASEM) Zirvesi'nin son gün oturumları yapılacak.

(Brüksel)

3- AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in'in katılımı ile Avrupa Birliği-Güney Kore Zirvesi gerçekleştirilecek.

(Brüksel)

4- Gazze sınırında "Büyük Dönüş Yürüyüşü" kapsamında 30. cuma gösterileri takip edilecek.

(Gazze)

5- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana)


GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, valiliğe ziyarette bulunacak, cuma namazı kıldıracak ve cuma hutbesi irat edecek, Munzur Üniversitesi Rektörlüğüne ziyaret gerçekleştirecek.

(Tunceli/10.30/11.30/13.00)

2- Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasına ilişkin Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(İstanbul)

3- FETÖ davaları

- FETÖ'nün darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 469 sanıklı davaya Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)


KÜLTÜR SANAT

1- 5. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Sempozyumu, Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nde başlayacak.

(İstanbul/10.00)

SPOR

1- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 3. haftasında Anadolu Efes, Rusya'nın Khimki, Fenerbahçe de Litvanya'nın Zalgiris takımıyla deplasmanda karşı karşıya gelecek.

(Moskova/20.00/Kaunas/20.45)

2- Spor Toto Süper Lig'de 9. haftanın açılış maçında Galatasaray ile Bursaspor, Türk Telekom Stadı'nda karşılaşacak.

(İstanbul/20.30)

3- Spor Toto 1. Lig'de 9. haftanın ilk maçında Denizlispor ile Afjet Afyonspor, Denizli Atatürk Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

(Denizli/19.00)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :