GÜNDEM ÖZETİ / 16 Şubat 2016

GÜNDEM ÖZETİ / 16 Şubat 2016

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güvercinlik'teki Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığını ve Gölbaşı'ndaki Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi Başkanlığını ziyaret edecek.

- Erdoğan, çalışma ziyareti için Türkiye'de bulunan Yemen Cumhurbaşkanı Mansur Hadi ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüşecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hadi çalışma yemeğinde bir araya gelecek.

(Ankara/14.30/16.00/17.15/19.00)

2- AK Parti, CHP, HDP ve MHP TBMM grupları toplanacak.


(TBMM/11.15/13.30/12.30/10.30)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Meyra Palace Otel'de "Kalkınmada Girişimci Kadınlar ve Sosyal Etkileşim Programı"na katılacak.

(Ankara/09.30)

2- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Genel Kurul'da, Suriye'deki gelişmelerle ilgili milletvekillerini bilgilendirecek.

(TBMM/15.00)

3- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Kalkınmada Girişimci Kadınlar ve Sosyal Etkileşim Konferansı"na katılacak

(Ankara/09.30)

4- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, parti Genel Merkezi'nde, "AK Parti Sosyal Politikalar İl Başkanları" toplantısının açılışında konuşacak

(Ankara/13.30)

5- TBMM'den

- Araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin desteklenmesine ilişkin kanun tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

- Anayasa Mutabakat Komisyonu, çalışma usul ve esaslara ilişkin görüşmelerini sürdürecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve bağlı kurumları ile Kültür ve Turizm Bakanlığı ve bağlı kurumlarının bütçeleri ele alınacak.

- Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda esnek çalışma modellerine ilişkin düzenlemeyi de içeren kanun tasarısının görüşmelerine başlanacak.

(15.00/15.00/10.00/15.30)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- İsrail ile Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

2- Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun, Suriye'deki çatışmaların durdurulması ve insani yardımların ulaştırılması kararı almasının ardından diplomasi trafiği ve ülkedeki iç gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/Washington/Moskova)

3- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Hizbullah ve Suriye rejimi güçlerinin kuşatması altındaki bölgelerde insani durum izleniyor.

(Halep/İdlib/Şam)

4- Rus hava saldırıları nedeniyle Halep'in kuzeyindeki bölgelerden Türkiye sınırına göç eden Suriyelilerin durumu ile Halep'in kuzeyindeki Tel Rıfat'ta terör örgütü PYD'nin ilerleyişi ve muhaliflerle arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

(Halep)

5- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

6- Yemen'de, hükümet güçleri ve Husiler arasında devam eden çatışmalar ve gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

7- Suudi Arabistan öncülüğünde başlaması planlana; Ürdün, Sudan, BAE, Yemen, Pakistan’ın da katılacağı “Kuzey Yıldırımı” askeri tatbikatı ile ilgili gelişmeler izleniyor.

(Riyad)

8- Mısır'da Sayıştay Başkanı Hişam Cinina’nın görevden alınması için Acil İşler Mahkemesi’nde açılan davanın duruşması takip ediliyor.

(Kahire)


EKONOMİ

1- TÜİK, 2015 Aralık'a ilişkin kümes hayvancılığı üretimi istatistiklerini açıklayacak

(Ankara/10.00)

2- Hazine, 10 ay vadeli tahvil ihalesi düzenleyecek

(Ankara)


SPOR

1- UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Fenerbahçe, Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımını konuk edecek.

(İstanbul/19.00)

2- UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu, yapılacak 2 maçla başlayacak. Paris Saint-Germain-Chelsea ve Benfica-Zenit maçları oynanacak.

(Paris/Lizbon/21.45)

3- Voleybol Erkekler DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi 12'li play-off turu ilk maçında Arkas Spor, İtalya'nın Cucine Lube takımıyla karşılaşacak.

(İzmir/19.00)

4- Hentbol Bayanlar Türkiye Kupası çeyrek finalinde Sivas Belediyespor-Ardeşen Gençlik, Ankara1910-Muratpaşa Belediyespor ve Osmangazi Belediyespor-Kastamonu Belediyespor maçları oynanacak.

(Sivas/13.00/Antalya/15.00/Bursa/17.00)

5- Hentbol Bayanlar Süper Lig'de 17. haftanın erteleme maçında Zağnosspor ile Anadolu Üniversitesi karşı karşıya gelecek.

(Trabzon/15.00)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler